Helyi közélet

2015.03.05. 11:41

A kosárlabda nem kiemelt (?)

Miskolc - A miskolci önkormányzatnál már nem kiemelt sportág a diósgyőri női kosárlabda (?).

Miskolc - A miskolci önkormányzatnál már nem kiemelt sportág a diósgyőri női kosárlabda (?).A miskolci önkormányzat képviselő-testületének soros közgyűlésén a napirendek között szerepel majd az önkormányzat idei költségvetése, annak elfogadása (úgy volt, hogy ma lesz az ülés, de tegnap egy héttel későbbre halasztották), és ezzel egy időben kiporciózzák a sporttámogatások egy részét is. A rendszer úgy tűnik, nem változott tavaly óta, a sportfunkcióra szánt összeg sem jelentősen, de van valami, ami rendkívül feltűnő a tervezetben, nevezetesen, hogy a kiemelt egyesületek címszó alatt tavaly még szereplő diósgyőri női kosárlabda eltűnt, valaki(k), valamiért törölték a sorukat, vagyis úgy tűnik, hogy az anyagot előkészítők szemében nem számít kiemeltnek.

Csak a Diósgyőr

Érdekesség, hogy ezzel az Aluinvent-DVTK lett az egyetlen olyan miskolci élvonalbeli csapat, amelyik a város büdzséjét tervezők szerint nem kiemelt, hiszen a többi első osztályú gárda, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, a Miskolci Jegesmedvék jégkorong-együttese, a Miskolci VSC női röplabdagárdája, a DVTK-Vénusz női futsalalakulata változatlanul ezen címszó alatt szerepel, a tavalyival megegyező mértékű támogatási összeggel, sőt a mezőnynek tagja az a másod­osztályú miskolci vízilabdacsapat is, akik már akkor is kiemeltnek számítottak az önkormányzatnál, amikor még csak a harmadik vonalban szerénykedtek. Ráadásul a felsorolt csapatok között csak egy olyan van, amelyik az adott sportág nemzetközi szakszövetségének égisze alatt zajló kupasorozatban is képviselte a várost, vagyis Európában, ez pedig a DVTK focistái, akik Európa Liga-meccseket játszottak (a diósgyőri kosarasok az európai kosárlabda-szövetség által kiírt Európa Kupában szerepeltek a 2013/14-es és a 2014/15-ös évadban is).

Az, hogy az Aluinvent-DVTK kikerült ebből a kiemelt státuszból, azzal egyenlő, hogy a tavaly kapott 13 millió forintos támogatás nem vehető biztosra, és jelen állás szerint nem lehet tudni, hogy kap-e támogatást a sportklub az önkormányzattól, és ha igen, akkor mennyit, illetve milyen forrásból (az egyesületi támogatások néven szereplő sor jöhetne szóba, viszont ez az összeg a tavalyihoz képest mindössze 11 550 000 forinttal lett több).

Természetesen szerettünk volna a 2015-ös évben a miskolci önkormányzat által a sportfunkcióra szánt tételekkel kapcsolatban kérdéseket intézni és válaszokat kapni az arra illetékes(ek)től, de a szerdai napon erre nem volt lehetőség.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában