Helyi közélet

2015.01.30. 20:18

Tavasszal nyit az első foci tematikus kalandpark

Miskolc - 700 millió forintos beruházásból DVTK Szabadidőpark épül Lillafüreden.

Miskolc - 700 millió forintos beruházásból DVTK Szabadidőpark épül Lillafüreden.

Lillafüredi DVTK Szabadidőpark néven nyílik meg az idén tavasszal az létesítmény, amelynek beruházási összértéke meghaladja a 700 millió forintot. A turisztikai attrakció megvalósításához 352 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és a Magyar Állam közreműködésével az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt. (amely a lillafüredi Palota Szálló működtetője). Mivel ez utóbbi cég és a megyeszékhelyen NB I-es labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság (Diósgyőr FC Kft.) egyaránt a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik, ennek eredményeként van születőben az a kalandpark, amely az első labdarúgás tematikájú szabadidőpark lesz az országban.

Lillafüreden, az egykori Zalka Máté laktanya helyén, területén kezdték meg kialakítani azt a létesítményt, amelynek során nem csak ez a terület, hanem a környéke is megújul – jelentette be a létesítmény értékesítési és marketing igazgatója, dr. Makkai Orsolya pénteken, a Diósgyőri stadion klubházában megtartott sajtótájékoztatón. Ezen a rendezvényen az is elhangzott, hogy a szabadidőpark megépítésével egy időben megújul az Erzsébet sétány burkolata, elvezetésre kerül a hegyoldalból fakadó forrás vize (a tervek szerint egy új mesterséges tóba), közel 100 gépkocsit befogadó parkolóhely kerül kialakításra, és lehet, hogy egy híd is épül a Szinva patak fölé, amely egyszerűsítené a sétány gyalogos és autós közlekedését.

A tervek szerint a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark 10-12 főállású munkavállalót foglalkoztat majd, továbbá 30-40 fő diákmunkát, illetve önkéntes munkát kereső fiatalnak ad lehetőséget.

A park pontos nyitása még nem ismert, a ,,rajt” az időjárástól függ elsősorban, a beruházó 1-2 hónapon belül, a tavasz folyamán tervezi átadni a nagyközönség számára a kalandparkot.


Mi lesz itt?

Mi kap helyet Lillafüredi DVTK Szabadidőparkban?

  • szabvány méretű futsal aréna, mobil lelátókkal, ahol 100-150 néző fér el
  • Rumenigge focisuli, labdarúgó ügyességi pályarendszer (egy minigolf pályához hasonlító rendszer, amelyben állomásról, állomásra haladva, egyre nehezebb feladatokat kell megoldani a labdával)
  • lábtengó pálya
  • labdarúgás tematikus játszótér (6-10 éves gyerekek számára)
  • Paniqszoba (a laktanya épület alsó szintjén, az alagsorban 90 perces ..pánik játék”, ami DVTK tematikára épül)
  • hagyományos kalandpark elemek: magaslati kötélpálya, zipline, ejtőgép, gyermek oktató kötélpálya, segway pálya, jégkorcsolya pálya, görkorcsolya pálya, kétszintes kül- és beltéri lasertag aréna, streetball pálya, DVTK légvár, elektromos kisautók
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában