Helyi közélet

2015.01.18. 13:32

A tervek szerint halad a felújítás Mezőkövesden

Mezőkövesd - Mezőkövesden egy nyertes pályázat révén mintegy 700 millió forintból újulhat meg a Városi Rendelőintézet.

Mezőkövesd - Mezőkövesden egy nyertes pályázat révén mintegy 700 millió forintból újulhat meg a Városi Rendelőintézet.

A kivitelezést végző cég, a Szilvási Építő Kft. december 8-án vette át a munkaterületet, és elsőként az egészségügyi intézmény udvarán található lapos tetős épület átalakítását, átépítését végezte el. A felújítással január elejére elkészültek, így a Rendelőintézet második szintjén lévő rendelések átköltözhetnek a megújult épületbe.

„Az elkövetkezendő két-három hét során elsőként a magas tető acélszerkezetét, illetve a tetőhéjazatát készítjük el. Jelenleg ezen munkák előkészítése zajlik. Az acélszerkezet és tetőhéjazat megépítése után a tetőtér épületgépészeti munkálataival, majd pedig az intézmény második emeletének átalakításával folytatjuk a felújítást” – mondta el Szilvási András, a kivitelezést végző cég ügyvezetője.

Jelenleg ütemezve zajlik a Rendelőintézet második emeletén működő szakrendelések átköltöztetése a felújított épületbe, amelyet a betegek az udvaron keresztül tudnak megközelíteni.

„A betegeknek elsőként ugyanúgy, mint eddig, a kartonozóban kell bejelentkezniük, sorszámot kérniük a rendelésekre. Majd a táblák és iránymutatások mentén haladva, a Rendelőintézet és a Tüdőgondozó közötti úgynevezett nyaktagon keresztül, az udvaron át lehet megközelíteni a lapos tetős épületet, ahol az eddig a Rendelőintézet második emeletén található rendelések – az urológia, a szemészet, a foglalkozás-egészségügy, a labor, a reumatológia, ortopédia és a nőgyógyászat – kapnak helyet ideiglenesen, míg az adott szint átalakítása nem fejeződik be” – mondta el dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos-igazgatója.

Az önkormányzat a felújítás ideje alatt a Rendelőintézet környékén található fizetős parkolók használatát ingyenessé tette, így díjfizetés nélkül tudnak parkolni az intézmény környékén.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában