Helyi közélet

2014.12.10. 14:43

Közlemény - Ellenőrzési csúcs várható decemberben

Miskolc - A korábbi évekhez hasonlóan idén decemberben is ellenőrzéssorozatot folytat a NAV az Észak-magyarországi régió területén.

Miskolc - A korábbi évekhez hasonlóan idén decemberben is ellenőrzéssorozatot folytat a NAV az Észak-magyarországi régió területén.

Az ellenőrzések a téli szezonban jelentős forgalmú ágazatokat, valamint az ünnepekhez köthető szezonális termékek – például kültéri díszek, ajándéktárgyak, édességek, szaloncukor, fenyőfa, hal, pirotechnikai eszközök – forgalmazóit, a vendéglátóhelyeket, a téli sportokhoz kapcsolódó szolgáltatókat, kölcsönzőket, szervizeket érintik. A karácsony közeledtével a piacok, forgalmas rendezvények, vásárok, bevásárló központok, ajándékboltok környékén is gyakran megjelennek az ellenőrök.

A revizorok a számla és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a forgalmazott árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik. A NAV munkatársai figyelembe veszik az üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátó egységek kibővített nyitvatartási rendjét és ennek megfelelően hétvégén, illetve az esti órákban is várható a revizorok megjelenése. Az adóhátralékkal rendelkezők tartozásuk okán azonnali helyszíni végrehajtásra számíthatnak.

- Dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, sajtóreferens, főosztályvezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában