Helyi közélet

2014.12.14. 20:38

„Kis embernek is odaítélik”

Sárospatak - Telenkó Miklós sárospataki görög katolikus lelkész Magyar Örökség díjat kapott.

Sárospatak - Telenkó Miklós sárospataki görög katolikus lelkész Magyar Örökség díjat kapott.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében adták át szombaton a Magyar Örökség díjakat, amelyet ezúttal Telenkó Miklós atya, sárospataki görög katolikus lelkésznek is odaítéltek.

Külön öröm

– Annyi nagy ember átvehette már a díjat, nem hittem volna, hogy egy ilyen kis embernek is odaítélik, mint én – mondta Telenkó Miklós, amikor sárospataki otthonában felkerestem. – Ez a díj egy erkölcsi elismerés, nem jár egyéb jutalommal. Nem tudom, kinek juthattam az eszébe, amikor engem is beterjesztett. Rögtön írtam is egy e-mailt, hogy valami félreértésről lehet szó, de válaszoltak, nincs tévedés, ez a díj engem illet. Illetve ezt a díjat Kuklay Antallal együtt kapjuk. a hivatalos indoklás szerint Kuklay Antal katolikus pap gazdag életműve és a cigányság felemelkedéséért végzett példamutató munkája, én pedig értékőrző és értékteremtő tevékenységem elismeréseként kapom meg a díjat. Ennek külön örülök, hogy együtt kapjuk az elismerést, hiszen Kuklay Antalhoz több évtizedes barátság fűz, gyakran látott el hasznos tanácsokkal.

További részletek a hétfői Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában