Helyi közélet

2014.11.14. 14:55

Dobj egy Macit! – az Újpest ellen

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvék ismét megtartják a már hagyományos jótékonysági macidobálást.

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvék ismét megtartják a már hagyományos jótékonysági macidobálást.Magyarországon a Miskolci Jegesmedvék honosították meg a Tedd Bear Toss, azaz Dobj egy macit! akciót 2009. február 15-én. Ez a kezdeményezés nagyon népszerűvé vált, sok más klub és sportág vette át tőlünk. Természetesen ezt a hagyományt idén is folytatja a klub, így az Újpest elleni november 18-i, keddi meccsen immár hatodik alkalommal repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál.

A macidobálás "szabályai" mindenben azonosak lesznek az előzőekkel: A plüss állatok bedobása az első hazai gól pillanatában, vagy esetleges gól nélküli eredmény esetén a találkozó legvégén, az utolsó sípszó elhangzásakor történik. A plüss állatka nem kell feltétlenül mackó legyen és az sem baj, ha nem új. Fontos viszont, hogy ha valaki nem új plüss állatkát hoz, akkor csak olyan állapotút hozzon, aminek szerinte egy gyerek örülne, amikor megkapja. Bízunk benne, hogy nem marad hazai gól nélkül a keddi meccs sem, de mivel a jótékonyság nem góltól függ, akkor is szeretnénk megajándékozni a gyerekeket, ha esetleg nem születik hazai találat.

Az elmúlt években több, mint ötezer játékok gyűjtöttünk össze, amelyeket a klub a Ronald Mcdonald Háznak ajánlott fel, és így lesz ez most is. Idén természetesen az a cél, hogy ezt a számot jelentősen növeljük, és a játékokkal örömet szerezzünk a beteg gyerekeknek, ebben kérjük a szurkolók segítségét.

- Miskolci Jegesmedvék - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában