Helyi közélet

2014.10.09. 17:38

Százak vettek részt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Erdők Hete rendezvényein

Miskolc - Egész héten változatos programokkal vártak minden korosztályt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában. A több mint 300 óvodás és kisdiák mellett 150 nyugdíjas is részt vett az Erdők Hete miskolci rendezvénysorozatán, amelyet a világnapok jegyében rendeztek meg.

Miskolc - Egész héten változatos programokkal vártak minden korosztályt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában. A több mint 300 óvodás és kisdiák mellett 150 nyugdíjas is részt vett az Erdők Hete miskolci rendezvénysorozatán, amelyet a világnapok jegyében rendeztek meg.

Egész héten változatos programokkal vártak minden korosztályt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában. A több mint 300 óvodás és kisdiák mellett 150 nyugdíjas is részt vett az Erdők Hete miskolci rendezvénysorozatán, amelyet a világnapok jegyében rendeztek meg. A gyerekek a foglalkozások során érdekes háziállatokkal ismerkedtek furfangos játékok segítségével. A népmese napján kipróbálhatták színészi rendezői tehetségüket a Fa Manó irányításával. A tanösvény túrák alkalmával az erdei állatokról, az erdőgazdálkodásról és az erdő közjóléti szerepéről is sokat hallhattak. Számos miskolci és környékbeli óvoda apróságait már visszatérő vendégként üdvözölhettük a Csanyikban.

A programokon az idősebbek ízelítőt kaptak az erdei iskola mindennapjaiból – a gyerekek számára kitalált foglalkozásokon keresztül. Nagy sikere volt a tanösvény túrának, a kézműves sátorban pedig számtalan szebbnél-szebb, színes, őszi ajtódísz készült. Természetismereti tudásukról játékos vetélkedőn adtak számot, belekóstoltak az „Erdő Ízei”-be, és néhány furfangos ügyességi feladatban is jeleskedtek.

Ebben az évben az Erdők Hete rendezvényein a fő cél a magyar erdők turisztikai szerepének bemutatása volt. Szeptember 29. és október 5. között országszerte nagyon sok színes, érdekes program közül válogathattak az érdeklődők. Az Erdők Hetét 1997 óta szervezik meg rendszeresen. A rendezvény célja, hogy erdészek közreműködésével megismertessék az emberekkel Magyarország erdőállományának gazdagságát, közjóléti és gazdálkodásban betöltött szerepét. A kezdeményezést az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította el. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a kezdetek óta szervez rendezvényeket ebből az alkalomból.

Idén egyébként a társaságnál „tovább tart” az Erdők Hete. Az iskolák és óvodák részéről akkora az érdeklődés, hogy még október második hetében is foglalkozásokat tartanak az erdei iskolában.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában