Helyi közélet

2014.09.19. 10:23

Jegyzet: Kinek a gyereke?

<em>Kollégám felháborodva mesélte: az iskolában mostantól roppant szigorúan veszik, hogy délután négyig akkor sem engedik el a gyereket, ha a szülő maga vinné el, mert túl van azon a három alkalmon, amelyet ugyan maga kérhet a szülő, de előre, s kapott is rá igazgatói engedélyt. (A másik kivétel, ha a tanulónak engedélyezték a rendszeres elfoglaltság – mint külön óra, edzés – miatti távollétet.)</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Kollégám felháborodva mesélte: az iskolában mostantól roppant szigorúan veszik, hogy délután négyig akkor sem engedik el a gyereket, ha a szülő maga vinné el, mert túl van azon a három alkalmon, amelyet ugyan maga kérhet a szülő, de előre, s kapott is rá igazgatói engedélyt. (A másik kivétel, ha a tanulónak engedélyezték a rendszeres elfoglaltság – mint külön óra, edzés – miatti távollétet.) Szalóczi Katalin jegyzete.No persze, a szabály nem újdonság, egy éve vezették be, de például az ő iskolájukban rugalmasak voltak. Az ő gyermekével például, akiben mind a szülei, mind a tanárai megbíznak. Pár éve már, hogy a nyári szünetben saját készítésű ebéddel várja haza a szüleit, tavaly tanítás után hazaengedték, hogy otthon ehessen (a menzakosztot mindig meghagyta), idén viszont már nem. Higgadtságra inteném a kollégámat: sok az olyan gyerek, aki nem ilyen megbízható, aki visszaélne a szabadsággal, velük lennének tele a plázák, s vannak, akik jobb helyen vannak az iskolában, mint akár a szülőkkel otthon. A határt nehéz meghúzni. Érvelgetnék, de a kollégám hajthatatlan: „Döntsük már el, hogy kié az én gyerekem! Mert szerintem se nem közös, se nem az államé!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában