Helyi közélet

2014.09.24. 19:10

40 millió forintnyi bírság, 10 üzletbezárás

Miskolc - A NAV júliusban és augusztusban összehangolt ellenőrzéssorozatot tartott az Észak-magyarországi régióban.

Miskolc - A NAV júliusban és augusztusban összehangolt ellenőrzéssorozatot tartott az Észak-magyarországi régióban.

Ellenőrzés volt az üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb fesztiválokon és vásárokon, a sport és hobbi tevékenységekhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató szektorban, a mozgóárusoknál, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a különféle kölcsönzőknél, valamint a szépségszalonokban - tájékoztatott Dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, sajtóreferens, főosztályvezető.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében több mint 100 helyszínen mintegy 900 vizsgálatot végeztek a NAV munkatársai. A vizsgálatok eredménye 40 millió forintot meghaladó bírság, valamint 10 üzletbezárás. Nagyobb volt a mulasztások aránya a nyári kitelepüléseken, a dinnyét, és egyéb gyümölcsöket árusító helyeken. Előfordult, hogy a zöldséges a – rövid időn belül – megismételt ellenőrzéskor sem adott nyugtát, így kiemelt összegű bírságra és üzletbezárásra számíthat.

A revizorok fokozottan figyelték az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását is. Volt olyan vendéglátós, akit annak ellenére, hogy már a tavaszi ellenőrzés során is büntettek az ellenőrök, még nyáron sem gondoskodott online kassza beszerzéséről. Nála a 12 napos üzletzárás érte el a célját, mivel az étterem a kényszerpihenő után már online pénztárgépből adja a nyugtát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában