Helyi közélet

2014.08.09. 13:49

István, a királlyal nyit a Tokaji Fesztiválkatlan

Tokaj - <span style="font-size: small;">A Békéscsabai Jókai Színház nyitja meg augusztus 9-én, szombaton este az István, a király című rockoperával </span>Európa egyik legmodernebb játszóhelyét, a Tokaji Fesztiválkatlant.

Tokaj - A Békéscsabai Jókai Színház nyitja meg augusztus 9-én, szombaton este az István, a király című rockoperával Európa egyik legmodernebb játszóhelyét, a Tokaji Fesztiválkatlant. A tokaji egykori Patkóbányában kialakított szabadtéri színház Magyarország legújabb teátruma. A Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadását Békéscsaba és Kolozsvár után Tokajban mutatják be Zsuráfszky Zoltán hagyományos rendezésében. A Jókai Színház tokaji előadása az 1983-as ősbemutató szellemét idézi.

- Remek a színház, örülök és büszke vagyok rá, hogy az István, a királlyal nyithatjuk meg – mondta el Zsuráfszky Zoltán rendező. Az egykori kőbányában kialakított 2500 fős játszóhely meredek sziklafalaival, különleges atmoszférájával egyedi hangulatot teremt az előadásnak. A színpad hátteréül szolgáló zord sziklafal látványos keretbe foglalja az előadást. Ezt a hátteret szervesen be is illesztették az előadásba, hiszen a sziklafalon egy kivilágított, hatalmas keresztet is felállítottak, magára a falra pedig lézer- és fényjátékot vetítenek ki.

A Jókai Színház kibővített tánckarral- a Balassi Néptáncegyüttes mellett a Magyar Nemzeti Táncszínház is erősíti a csapatot – és statisztériával állítja színpadra a rockoperát.

A címszerepet Feke Pál alakítja, Koppány szerepében Szomor Györgyöt láthatja a közönség. A tokaji István, a király egy igazán egyedi előadásnak ígérkezik, a környezet és a rendezés pedig az 1983-as királydombi ősbemutatót idézi, és ahhoz fogható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában