Helyi közélet

2014.08.05. 07:56

Egy nő és unokája ült a „karambolos” bobban Miskolctapolcán

Miskolctapolca - A kamaszlány kezelte a fékkart, nagymamája a gerincét törte.

Miskolctapolca - A kamaszlány kezelte a fékkart, nagymamája a gerincét törte.Csigolyatörést szenvedett egy középkorú asszony a közelmúltban a miskolctapolcai bobpályán, amikor járműve egy már a végállomáshoz közeledő másik bobnak ütközött.

Úgy tudjuk, a baleset múlt héten szerdán, dél tájban történt. Az ötvenes évei végén járó hölgy tizenéves lányunokájával gurult le a pályán. A nő ült hátul, a fékkart unokája kezelte, aki vélhetően koccanásig előrenyomta azt, így viszonylag nagy sebességgel értek utol egy, a végállomásra éppen beforduló bobot. Az asszonyt kórházba szállították, állapota javul.

Információink szerint a rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben – ennek részleteiről későbbre ígért választ a megyei rendőr-főkapitányság sajtóirodája. Más forrásból úgy értesültünk, hogy a nyomozók megtekintették azokat a felvételeket, amelyeket a pályára telepített automata fényképezőgép készített, és ezeken jól látszik a lány és kezében az előretolt fékkar.

A mostani esethez hasonlóan az így készült felvételek tisztázták a bobpálya üzemeltetőit a közel egy hónappal ezelőtt történt baleset során is. Akkor egy osztálykiránduláson Miskolctapolcán szórakozó debreceni fiú sérült meg, amikor bobjával nagy sebességgel belerongyolt egy előtte a pályán lassan „csordogáló” járműbe, amiben barátai ültek. A fiú – bár saját lábán szállt ki a bobból – kórházba került. Mint kiderült, belső sérüléseket szenvedett és megrepedt egy csigolyája, de állapota gyorsan javult, már elhagyhatta a kórházat.

A balesetek annak ellenére következtek be, hogy a pályán több helyen is táblák hívják fel a szórakozók figyelmét, hogy – éppen a hasonló, „ráfutásos” balesetek elkerülése érdekében – a bobok között 25 méter követési távolságot kell tartani.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában