Helyi közélet

2014.07.24. 07:37

Új buszokat venne Miskolc

Miskolc - 75 új buszt szerezhet be Miskolc, ebből 40 szóló, 35 pedig csuklós lehet.

Miskolc - 75 új buszt szerezhet be Miskolc, ebből 40 szóló, 35 pedig csuklós lehet. Az ehhez szükséges közbeszerzési eljárást már elindította a miskolci önkormányzat, miután márciusi ülésükön szabad utat adtak ehhez az önkormányzati képviselők. Sűrített földgázzal üzemelő (CNG) autóbuszokról lenne szó, a most megjelent hirdetmény alapján a lehetséges szállítók megismerhetik a miskolci közlekedési vállalat elvárásait, és ezek alapján eldönthetik, akarnak-e ajánlatot tenni a közbeszerzési eljárás következő szakaszában, amely augusztus 8-ától indulhat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat tenné lehetővé a beszerzést, ők az EURO 6 emissziós normáknak megfelelő földgázüzemű autóbuszok beszerzését támogatnák – azért, hogy a közösségi közlekedés széndioxid-kibocsátásának és a szálló por koncentrációja csökkenjen – összesen 1,6 milliárd forintból. Az új járművekre maximum 30 százalékos vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A minisztérium által kiírt pályázatra szeptember 28-áig kell beadni a dokumentumokat, ezek között már szerepelnie kell az előzetes „feltételes” közbeszerzési eljárás eredményének is.

ÉM-HM


Mi van a pályázatban?

Utasbarát buszok száz százalékban alacsonypadlós kialakítással, hosszú élettartammal és kis karbantartási igénnyel. Pályázati feltétel, hogy az új járművekkel régi járműveket váltsanak le, amivel a flotta átlagéletkora fiatalodik, de annak darabszáma nem nő. A projektnek része egy CNG-töltőállomás is, aminek két állása a város más, földgázüzemű járműveinek tulajdonosait is kiszolgálná.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában