Helyi közélet

2014.07.28. 01:03

Hajómodellezők miskolci viadala

Miskolc-Görömböly - Gőzhajó járta a Csali tavat - ugyanazt tudja, amit a nagyok: gőz ereje hajtja, pöfög és csörög. És szenzációsan manőverezik a vízen.

Miskolc-Görömböly - Gőzhajó járta a Csali tavat - ugyanazt tudja, amit a nagyok: gőz ereje hajtja, pöfög és csörög. És szenzációsan manőverezik a vízen.

Élénk érdeklődés mellett rendezték meg szombaton a görömbölyi Csali horgásztavon az élethű hajómodellek országos nyílt hazai versenyét.

A nevezőknek egy 30 méter oldalhosszúságú, háromszög alakú pályán kellett előre meghatározott műveleteket végrehajtaniuk a hajómodellekkel. Miután kétszer teljesítették a feladatsort, a futamokon elért pontszámaik átlaga és az ezt követő "műszaki vizsga" eredménye alapján hirdették ki a helyezéseket. A szakértő zsűri az adott modelleket az alapján pontozza ilyenkor, mennyire felel meg az eredetinek a kicsinyített hajó, nem csak az arányai, de még a színe is számít.

Mint Sallai Pál Albert, a versenyt meghirdető VOKE Vörösmarty Művelődési Ház Modellező Körének vezetője elmondta, megyénkben Miskolc mellett Ózd számít a modellezés fellegvárának, de kissé szomorú miatta, hogy a fiatalok közül kevesen adják erre a szép hobbira a fejüket. "A fiatalok okosak, de kissé türelmetlenek, márpedig a modellezésnél nagyon fontos a türelem és az előrelátás, hiszen nem mindegy, hogy a hajó építése során melyik alkatrészt mikor szereli fel az ember a modellre", mondta.

A versenyre az ország szinte valamennyi modellező köréből, de még Rimaszombatról is érkeztek versenyzők.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában