Helyi közélet

2014.07.23. 11:02

Császtai Búcsú kilencedszer

Edelény - Kilencedik alkalommal rendezik meg a Császtai Búcsút szeptember 6-án az edelényi szőlősgazdák.

Edelény - Kilencedik alkalommal rendezik meg a Császtai Búcsút szeptember 6-án az edelényi szőlősgazdák.

Erről döntött az Edelényi Hegyek Közösségének közgyűlése legutóbbi ülésén.

A búcsú hagyományosan szentmisével kezdődik, majd ezt követően borkóstolás, táncbemutatók és egyéb kulturális műsorok fogják szórakoztatni a résztvevőket.

Ismét megrendezésre kerül a bográcsos főzőverseny, amelyre az elmúlt évben 48 csapat nevezett.

A rendezvény fő műsoraként színpadra lépnek a Neoton Família Sztárjai.

Virág Tamás, az Edelényi Hegyek Közösségének elnöke elmondta még, hogy a közösségük ebben az évben ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját, amely éveket sikeresnek, eredményekkel telinek értékelt.

Úgy fogalmazott, hogy az alapítók elérték céljaikat, nagyot fejlődtek a szőlőhegyek, járhatóbbak lettek a hegyekre kivezető utak, valamennyi szőlőhegyen kiépítésre került a villamos-rendszer, közösségi összefogással megépítették a harangtornyot, a kálváriát.

A hagyományteremtő rendezvények – mint például a Császtai Búcsú, vagy az Advent a Császtán – színesítik Edelény város közösségi életét.

Virág Tamás szerint a felújított Coburg-kastély új lehetőségeket, távlatokat nyit majd a szőlősgazdák számára, amelynek örülni kell mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában