Helyi közélet

2014.06.05. 20:07

Négy napos borünnep Tokajban – Fesztivállal köszöntik a nyarat

Tokaj - Idén négynapos lesz a pénteken kezdődő a Tokaji Borfesztivál, pünkösdhétfőn is lesznek programok. Rúzsa Magdi, a Ladánybene 27, a Kávészünet is fellép.

Tokaj - Idén négynapos lesz a pénteken kezdődő a Tokaji Borfesztivál, pünkösdhétfőn is lesznek programok. Rúzsa Magdi, a Ladánybene 27, a Kávészünet is fellép.Pénteken egy több mint tíz éves hagyományos programmal indul a Tokaji Borfesztivál. Az ősszel, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon a 27 település vezetője által összeadott szőlőből elkészült a Polgármesterek Bora. A különlegesség elkészítéséhez mindenki két-két mázsa szőlővel és húsz-húsz kiló aszúval járult hozzá, idén egy Száraz Furmint és egy Tokaji Késői Arany édes borkülönlegesség készült. A bor kereskedelmi forgalomba nem kerül, az kizárólag reprezentációs célokat szolgál.

A rendezvényen két színpad előtt és számos alternatív helyszínen szórakozhatna a fesztivál látogatói. A Kossuth téri fesztiválszínpadon lesz nemzetközi tánctalálkozó, fellép a Ladánybene 27, Rúzsa Magdi, esténként pedig utcabál várja a vendégeket. A múzeumban tartják a Borászok Éjszakáját helyi borászokkal és élőzenével, a közeli kávéházban pedig Kávészünet koncerttel és gyerekprogramokkal készülnek. A város sétálóutcáján pedig a hagyományos boros pavilonok között kóstolhatják meg a vendégek a „hegy levét” több mint tíz pincészet közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában