Helyi közélet

2014.06.05. 09:36

Legyünk bátrak, tegyünk a jóért!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Pedagógusok jelentkezését várjuk a Hősök Tere program ingyenes tréningjére.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Pedagógusok jelentkezését várjuk a Hősök Tere program ingyenes tréningjére.Bátornak lenni. Kiállni másokért. Megváltoztatni a világot, tenni a jóért. Milyen jó lenne, ha minél több fiatal érezné magáénak ezeket a gondolatokat! A Hősök Tere kezdeményezés épp ezt tűzte ki egyik legfontosabb feladatául. Az Észak-Magyarország napilap a kezdeményezés mellé állt, hiszen mi is azt szeretnénk, hogy Magyarországon minél több ember álljon ki és tegyen valamit másokért a mindennapokban.

Kutatások alapján

A magyarországi projekt egyik elindítója és aktív résztvevője Philip Zimbardo professzor, aki a stanfordi egyetemen végzett börtönkísérletek kapcsán vált híressé. Az utóbbi években azonban azt kutatta, mi kell ahhoz, hogy az emberek együttérzőek, készségesek, segítőkészek legyenek embertársaikkal szemben. A témában megszerzett tudásával most Magyarországon indított útjára egy egyedülálló kezdeményezést: a tanévzárást követően nemzetközi konferenciát, fesztivált és tanártréninget szerveznek a Hősök Tere program munkatársai, önkéntesei.

Az Észak-Magyarország segítségével a 8 órás tréningen bármelyik megyénkbeli pedagógus részt vehet teljesen ingyen. A képzés időpontja június 25-e 9-18 óráig, helye az Észak-Magyarország székháza (Miskolc, Zsolcai kapu 3.) Jelentkezés, részletes információ: Kesjár Réka, [email protected]. Jelentkezzen minél előbb, hiszen csak az első 15 érdeklődőt tudjuk fogadni!

Újdonságnak számít

A két modulból álló interaktív tréning a mindennapi életben előforduló, frusztrációt okozó, esetleg nehezen kezelhető társas helyzetekre ad megoldásokat. A tréning vezetője Orosz Györgyi közösségépítő, kommunikációs tanácsadó, a Hősök Tere Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki lapunknak elmondta: ez a program tulajdonképpen újdonságnak számít hazánkban. Az első modul segítségével arra jöhetünk rá, hogy minden ember képes a változásra, még azok is, akik azt tartják magukról, hogy ők erre képtelenek. A második modul pedig az úgynevezett járókelő effektust boncolgatja. Többek között megtudhatjuk, miért segítünk szívesen az utcán bárkinek, ha egyedül vagyunk, és miért vonakodunk, ha sokan járnak-kelnek körülöttünk. De arra is választ kapunk, hogyan lehet ez ellen tenni. Orosz Györgyi kiemelte: a tréning nagy előnye, hogy az ismeretek nem bonyolultak, egyszerű megtanulni és átadni azokat.

A Hősök Tere programról ízelítőt kaphat bárki, aki június 15-én részt vesz a fővárosi Helló Hősök Fesztiválon.

De a fesztiválhoz csatlakozik az egyik miskolci szórakozóhely is, ahol az esti órákban kapcsolják a fővárosi fesztiválhelyszínt. Ugyanezen a napon egy miskolci önkéntes akciócsoport hétköznapi szituációkban, hétköznapi hőstetteket hajt végre, tesz másokért, segít az utca emberének, majd minderről beszámol az esti élő közvetítés során.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában