Helyi közélet

2014.06.30. 14:35

A T-tengely mentén halad Ózd

Ózd - A település közszolgálatáért végzett munkáért elismeréseket is átadtak a város 65. születésnapján.

Ózd - A település közszolgálatáért végzett munkáért elismeréseket is átadtak a város 65. születésnapján.

Ebben az esztendőben várossá nyilvánításának 65. évfordulóját ünnepli az egykori kohászváros, ezért az idei Ózdi Napok nyitányaként megtartott ünnepi testületi ülést még nagyobb figyelem kísérte. A Himnusz hangjai után a Thalia Színház színművésze, Vida Péter idézte fel a város múltját, külön kitért az "ózdiasság" különleges hangulatára, és az élhető település jövőképére is. Az elvégzett munkáról és az előttünk álló időszak feladatairól pedig már az észak-borsodi város polgármestere beszélt.

Tervezhető jövő

- Az önkormányzat munkáját az elmúlt években három t-betű jellemezte - utalt vissza korábbi beszédeire Fürjes Pál. - A tisztesség, a takarékosság és tervezés jelszava mentén haladtunk az úton. Szerencsére a kormányzat is értékelte ezeket a törekvéseket, a 4.7 milliárdos adósságállományunk így már a múlté. Emellett ledolgoztunk több mint egymilliárd forint működési hiányt, amivel egy tervezhető és bátrabb jövőkép alakult ki. Megszabadultunk egy olyan súlytól, amely ellenkező esetben óriási terhet jelentett volna a város számára. Mostantól azonban újabb t-betűs jelszavakat fogalmazhatunk meg: a tenni akarás, a tartalékképzés és a teljesítés tengelyén dolgozhatunk a jövőben. Számos Európai Uniós pályázat fejeződött be és kezdődött el az elmúlt időszakban, de több esetben még a rajt előtt állunk. Mindenképpen ide kívánkozik a MANDA-beruházás, és Velence-telep felújítása is, amely a múlt öröksége szempontjából rendkívül fontos a számunkra.

Közszolgálatért

Fürjes Pál ünnepi szavait követően városi elismeréseket adtak át. Ebben az esztendőben is öten részesültek Ózd Város Közszolgálatáért kitüntetésben. Az elmúlt években, évtizedekben végzett munkájáért Matuláné Bikki Zsuzsanna védőnő, Hák Sándor, a Vasvár úti Általános Iskola igazgatója, Kaprinay Tibor, balettművész, dr. Lukács Pál sebész-szakorvos, valamint Orosz István, görög katolikus parókus vehette át a plakettet. Az idei Ózdi Napok keretében az ünnepi testületi ülést követően Ipari Örökségvédelmi Konferenciát is tartottak, majd könnyűzenei és szabadtéri programok színesítették a 65 éves város jubileumát.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában