Helyi közélet

2014.05.15. 12:49

Vihar – Faágak az utakon Borsodban, leszakadt vezeték egy miskolci iskolánál

Miskolc, 2014. május 15., csütörtök (MTI) – Faágak, gallyak hevernek az utakon Borsod-Abaúj-Zemplénben a viharos erejű szél miatt, Miskolcon, az Olvasztár utcában pedig, egy általános iskola közelében elektromos vezeték szakadt le a viharban.

Miskolc, 2014. május 15., csütörtök (MTI) – Faágak, gallyak hevernek az utakon Borsod-Abaúj-Zemplénben a viharos erejű szél miatt, Miskolcon, az Olvasztár utcában pedig, egy általános iskola közelében elektromos vezeték szakadt le a viharban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján tájékoztatott a vezeték leszakadásáról. A műszaki mentést és a helyszín biztosítását a helyi hivatásos tűzoltók végezték az áramszolgáltató megérkezéséig.

Az utakon több helyen gallyak hevernek, a nagy forgalmú 26-os úton több helyen is letört faágakat kell kerülgetni – tapasztalta az MTI megyei tudósítója.

A helyei meteorológiai állomás arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyében jelenleg is fúj a szél és esik az eső. A széllökések Edelény térségében a legerősebbek, 90 kilométer/órásak. A viharos erejű szél egész nap kitart, délutánra pedig zivatar is érkezik.

A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye tűzoltói eddig tizenkétszer avatkoztak be a vihar miatt.

Szendrő és a hozzá tartozó Büdöskútpuszta között útra dőlt fa képzett forgalmi akadályt. A miskolci egységek a Csáti soron telefonvezetékre, a Feszty utcán útra dőlt fa eltávolításánál avatkoztak be. Vízgépház tetejére dőlt két húszméteres fa Miskolcon, az épület teteje tizenkét négyzetméternyi területen beszakadt. A miskolci hivatásos egységek motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. Taktaharkányban a Damjanich utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetejét bontotta meg a szél, az épület ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért három gyerek és két felnőtt rokonoknál kapott menedéket.

Sátoraljaújhelyen, a Jókai utcában az iskolai étkezde bádog tetőszerkezetét bontotta meg háromszáz négyzetméteren a szél, és két kémény is leborult. A tetőszerkezetet a tűzoltók kötéllel több helyen rögzítették, gondoskodtak az épület áramtalanításáról, elzárták a gázt, és körbezárták az épületet.

Mezőkövesden, a Búzavirág utcában és a 37-es út tarcali bekötő útján a hivatásos tűzoltók kidőlt fát távolítottak el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában