Helyi közélet

2014.05.27. 09:29

Mi történhetett Bencével?

Onga - Hónapok, évek múltán is meg tudják állapítani az orvosszakértők a halál pontos okát.

Onga - Hónapok, évek múltán is meg tudják állapítani az orvosszakértők a halál pontos okát.„Még nem tudjuk, mi történhetett Bencével. Hatósági boncolás lesz, de a rendőrök azt mondták, időbe került megszervezni, ezért még nem tudjuk, mikor tudjuk eltemetni az én kis fiamat", mondta tegnap munkatársunknak Lencsésné Borissza Éva, annak a 17 éves fiúnak az édesanyja, aki május 10-én tűnt el az ongai tavak környékén. Az édesanya hangján hallatszott mérhetetlen bánata: „Nagyon nehezen viseljük, de kénytelen vagyok tartani magam már csak a két másik gyermekem miatt is", mondta.Bence két hete, egy szombat éjjel tűnt el, de barátai, hozzátartozói sokáig bíztak benne, hogy nem történt nagyobb baja. A tavak környékét a speciális mentők is átvizsgáltak, kutyák szimatolták körbe, de nem bukkantak a fiú nyomára. Végül múlt pénteken egy horgász vette észre a tóban lebegő testet, amit a tűzoltók emeltek partra. Az még mindig rejtély, miként került a vízbe a segítőkésznek és kedves, barátságos gyereknek leírt Bence.

Barátai, osztálytársai, akik ezerszámra osztogattak, ragasztottak ki szórólapokat Miskolc-szerte az elmúlt két hétben, kiegyensúlyozott, vidám fiúként jellemezték, akitől távol voltak az önpusztító gondolatok. Bence a tavaknál barátnőjét látogatta meg, aki egy társasággal tartózkodott a víznél – mesélték az osztálytársak, akik úgy tudják, ekkor Bencét megverték. Ezt a rendőrség nem erősítette meg, mindössze annyit tudni, hogy a hatóság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a fiú rendkívüli halálának körülményeit.

Csak akkor válik világossá, miért is nehéz bárkit is megtalálni, akinek az ongai tavaknál vész nyoma, ha az ember maga is kimegy a helyszínre. A 7-8, rendezetlen összevisszaságban egymáshoz kapcsolódó tavat ligetes részek kötik össze, munkatársaink is csak hosszas kutakodás után találták meg azt a helyet, ahol vasárnap este 120-130 ember gyűlt össze, hogy elbúcsúzzon Bencétől. A főúttól a legtávolabbi tónál jártunk, partján még hétfőn délben is égtek a mécsesek.

A szakértőkben bízva

Mint a megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették, a rendőrség hatósági boncolást rendelt el az ügyben, aminek várhatóan a hét végén lesz meg az eredménye.

Bence két hetet töltött a tó vizében, ezek után vajon milyen nyomokat találhat a boncszakértő? – kérdeztük dr. Solymosi István nyugalmazott nyomozótól, aki aktív korában maga is számtalan hasonló esetet látott már.

„Egészen biztos vagyok abban, hogy a rendőrség a végére fog járni az ügynek, tisztázni fogja a fiatalember halálának körülményeit", mondta elöljáróban, majd hozzátette: a boncolás során egyértelmű szervi elváltozások jelzik, hogy mi is történhetett.

A vízbe esett emberek egy részének szíve a termikus sokk következtében leáll – ennek nyomai egyértelműen látszanak a szíven, még ennyi idő elteltével is. A kórboncnok ezt követően megvizsgálja, hogy van-e a tüdőben belélegzett víz, ha igen, azt diatómavizsgálatnak vetik alá. Ennek során kiderülhet, hogy a belélegzett víz azonos-e azzal, amiben megtalálták a testet.

Ha nem fulladás vagy szívmegállás okozta a halált, a szakértők tovább keresik annak okát, amit Solymosi István elmondása szerint rendszerint meg is találnak.

ÉM-SZP


Onga - Két hete tűnt el, pénteken emelték ki a testét a vízből. tovább »

Miskolc, Onga - A 17 éves ongai Lencsés Bence két hete tűnt el, azóta sem találják. tovább »

Miskolc, Onga - Több mint egy hete keresik az eltűnt 17 éves ongai fiút. Vasárnap estig még nem került elő. tovább »

Miskolc - Barátnője után ment ki múlt szombaton este az ongai tavakhoz a 17 esztendős Lencsés Bence, és azóta nyoma veszett. A rendőrség a fiatalember eltűnése ügyében körözési eljárást folytat. tovább »

Miskolc - Osztálytársai ki akarják venni a részüket az eltűnt ongai fiú kereséséből. tovább »

A Miskolci Rendőrkapitányság 05010/6125/2014.ált. számon, körözési eljárás keretében vizsgálatot folytat a képen látható Lencsés Bence 17 éves ongai lakos eltűnése ügyében. tovább »

Miskolc, Onga – 2014. május 10-én szombaton éjszaka Lencsés Bence ongai 17 éves fiú egy baráti társasággal az ongai tavakon tartózkodott. Az ott lévők elmondása szerint vasárnap hajnal 2 órakor elindult hazafelé teljesen egyedül. Ettől az időponttól számítva nyomtalanul eltűnt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában