Helyi közélet

2012.12.28. 09:43

Szilveszter (előtt) a szállodákban

Miskolc, Mezőkövesd, Tarcal - Megyénkben sem lehet panasz az év vége körüli szállodaforgalomra – már ahol tudnak pluszt is kínálni.

Miskolc, Mezőkövesd, Tarcal - Megyénkben sem lehet panasz az év vége körüli szállodaforgalomra – már ahol tudnak pluszt is kínálni. „A budapesti szállodák szilveszteri foglaltsága rendkívül erős mindenhol.” Mi a helyzet megyénkben?

– Mi belvárosi üzletember-hotelként aposztrofáljuk magunkat, s bár van wellness szolgáltatásunk, ahhoz nem elegendő, hogy külön vonzerőt jelentsen, így a jelenlegi forgalmunk sem jelentős – mondta Barkóczi László, a City Hotel tulajdonosa, a Magyar Szállodaszövetség tagja. – Viszont a szilveszteri előfoglalásunk 70 százalékos. A mindössze 1-2 éjszakás foglalók között vannak baráti társaságok, de családok is. A többség igény tart a közös műsorra, nosztalgia diszkóra, mások kikötötték: ők külön teremben mulatnának, természetesen erre is van lehetőség. Ha SZÉP-kártyám lenne – tette hozzá – pár napos kikapcsolódásra magam is olyan szálláshelyet választanék, amelyik komoly wellness-szolgáltatást, plusz valami egyedit is nyújt.

Kerestünk és találtunk is ilyeneket megyénkben. A tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia Hotel a wellness szálloda és borhotel ötvözete a történelmi borvidék szívében. Megtudtuk: egyre több a SZÉP-kártyás vendégük. 41 szobájukból 5-6 még szabad, a külföldi-belföldi vendégarány 40-60 százalék. 2-3 éjszakás szilveszteri csomagokat kínálnak, egyebek között borkóstolással, speciális ételkínálattal, a hölgyek alkalmi frizurájának, illetve sminkjének elkészítési lehetőségeivel, hosszabbított wellness-szolgáltatással...

Előre teltház

A négycsillagos Balneo Hotel Zsóry minimum 3 éjszakás, december 28-tól kezdődő szilveszteri akciós csomagját már nem is tudtuk volna igénybe venni: minden szállást lefoglaltak, zömmel belföldi vendégek, közöttük is sok a „szilveszteri visszatérő”. A recepciós hölgy szerint a siker jórészt kedvező áraiknak, valamint a helyi adottságoknak, azon belül a gyógyvíznek köszönhető.

A miskolctapolcai négycsillagos Calimbra Wellness Hotelbe már szeptember végén sem tudtunk volna szilveszterre helyet foglalni, de karácsony óta majd’ 90 százalékos a kihasználtság. A kapcsolattartó, Oravecz Gergely úgy véli, ebben nagy szerepe van a 600 négyzetméteres wellness-részlegnek, csakúgy, mint a Barlangfürdő közelségének, amelyhez egy belépőt a legtöbb, így a szilveszteri csomagjuk is tartalmaz.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában