Helyi közélet

2014.03.12. 18:06

Visszakísérve Arlón

Arló, Ózd - A rendőrök három iskolakerülőt kísértek vissza az oktatási intézménybe Arlón.

Arló, Ózd - A rendőrök három iskolakerülőt kísértek vissza az oktatási intézménybe Arlón.Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2014. március 11-én 9 óra 54 perckor három iskolás korú fiút kísértek vissza iskolájukba. A gyerekek az arlói általános iskolából távoztak el engedély nélkül, mivel, mint mondták unalmasnak találták azt. Mindhárom fiatal a járőrök kérdésére azt a választ adta, hogy iskolában kellene lenniük, a tanítástól igazolatlanul maradtak távol.

Az Ózdi Rendőrkapitányság intézkedő rendőrei felvették a kapcsolatot az iskola vezetőjével, így megerősítést nyert, hogy mindannyiuknak az oktatási intézményben lenne a helye. A tanítási óráktól történő távolmaradás jogosságát igazolni nem tudó három fiút végül a járőrök az iskolába kísérték és az intézmény vezetőinek átadták.

A rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában