Helyi közélet

2014.02.12. 13:32

Illegális alkoholtermékeket foglalt le a NAV Ózdon

Ózd - Újabb összehangolt NAV-os akció keretében derült ki, hogy egy ózdi család saját ingatlanjában értékesít illegális alkoholtermékeket.

Ózd - Újabb összehangolt NAV-os akció keretében derült ki, hogy egy ózdi család saját ingatlanjában értékesít illegális alkoholtermékeket.A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei próbavásárlást tartottak. A családi ház udvarának hátsó részében kialakított értékesítő ablakon keresztül „házipálinkát" és öngyújtót vásároltak, a vételárról azonban az eladó nem adott bizonylatot.

A revizori bemutatkozást követően fény derült arra is, hogy az értékesítést végző személy adószám nélkül gyakorolja kereskedelmi tevékenységét.

A pénzügyőrök lefoglalták a zárjegy nélküli alkoholtermékeket, bort, „házipálinkát", égetett szeszeket.

Az adózónak a bejelentkezési és bizonylat kiállítási kötelezettség elmulasztása miatt 1 millió forintig terjedő bírság mellett több százezer forintos jövedéki bírsággal is számolnia kell.

- NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában