Helyi közélet

2014.01.08. 20:45

Megéri „panelosnak” lenni?

Miskolc - Februárban indul az új panelprogram. De mi az előnye és van-e hátránya?

Miskolc - Februárban indul az új panelprogram. De mi az előnye és van-e hátránya?Akik a korábbi panelprogramból kimaradtak, lemaradtak, azok már évek óta várták, mikor írják ki a következő pályázatot. És vannak ilyenek bőven, hiszen a korábbi konstrukcióban – a 700 ezer lakásból – 320 ezret sikerült így felújítani hazánkban. A kormány most azt ígéri: 500 milliárd forintba kerül majd az új program, amely februárban startolhat és 2020-ig a maradék 380 ezer lakás is sorra kerülhet.

Lapunk arra volt kíváncsi, megéri-e egy társasháznak belevágni a felújításba. Milyen előnyökkel, milyen hátrányokkal jár, ha panelprogramos egy-egy épület? Amikor a téma felvetődött, szerkesztőségünkben is eltérő véleményekkel találkoztunk. Volt, aki szerint náluk jól sikerült a felújítás, a szigetelés, ennek köszönhetően jelentős a fűtésmegtakarítás. De volt, ahol hiába a szigetelés, a szélső lakás tulajdonosai nem jártak jobban: sokat fizetnek a fűtésért, cserében fáznak.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában