Helyi közélet

2013.09.16. 11:30

Szabályozzák a Bán-patak medrét

Bánhorváti - A fejlesztés az ökológiai állapot fenntartásához elengedhetetlenül fontos.

Bánhorváti - A fejlesztés az ökológiai állapot fenntartásához elengedhetetlenül fontos.A 2010. évi nagy árvíz okozta károk után elhatározta Bánhorváti önkormányzata, hogy pályázatot nyújt be az ÉMOP  "Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" című kiírásra. A pályázat kedvező elbírálást nyert - közölte lapunkkal Demeter Zoltán polgármester. Az „A Bán-patak mederszabályozása Bánhorvátiban” elnevezésű projekt megvalósítása megkezdődött, melynek összköltsége 108 millió 805 ezer forint, a megítélt támogatás 103 millió 365 ezer.

Átvették a munkaterületet

A projekt alapvető célkitűzése Bánhorváti helyi vízkár elleni védettségének biztosítása, a kockázatok csökkentése: az ár- és belvíz biztonságos elvezetésének érdekében a vízkárokkal veszélyeztetett településen a Bán-patak medrének szabályozása, rendezése. Megoldódik ezáltal az, hogy a szennyező anyagok ne károsítsák a környezetet, a vízfolyásokat. A projekt rövid-, közép- és hosszútávon garantálja a mértékadó, továbbá a rendkívüli árvíz/belvíz biztonságos elvezetését a belterületről a külterületek veszélyeztetése nélkül. A fejlesztés eredményeként a valószínűsíthető vízkárok száma jelentősen lecsökken. A fejlesztés az ökológiai állapot fenntartásához elengedhetetlenül fontos. A projektben részt vevők kiválasztása megtörtént, a kivitelező pedig átvette a munkaterületet.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában