Helyi közélet

2013.09.29. 00:48

Közlemény - Jobbik: A miskolci városvezetés igazolással segítette a fészekrakókat?

Miskolc - A Jobbik szerint a miskolci városvezetés végképp belegabalyodott a fészekrakó-ügybe: három év után még egyetlen egy renitenst sem sikerült kilakoltatniuk, ráadásul a fészekrakóknak most a Nemzeti Eszközkezelő készül mentőövet dobni, hogy a jövőben albérlőként folytathassák a társasházak tönkretételét. Kriza Ákos eközben már mindenkit hibáztat, csak a városvezető Fideszt nem.

Miskolc - A Jobbik szerint a miskolci városvezetés végképp belegabalyodott a fészekrakó-ügybe: három év után még egyetlen egy renitenst sem sikerült kilakoltatniuk, ráadásul a fészekrakóknak most a Nemzeti Eszközkezelő készül mentőövet dobni, hogy a jövőben albérlőként folytathassák a társasházak tönkretételét. Kriza Ákos eközben már mindenkit hibáztat, csak a városvezető Fideszt nem.Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, Kriza Ákos nemrég még azt nyilatkozta: Miskolc polgármestereként nincs ráhatása arra, kiket költöztet vissza az eszközkezelő. A város csütörtöki közgyűlésén azonban Kriza Ákos tovább ment: az újabb fészekrakó-botrányt nemes egyszerűséggel rákente az ominózus társasház közös képviselőjére és a Jobbikra mondván, ismét csak a radikálisok riogatnak. Arról azonban elfelejtette tájékoztatni a közvéleményt - tette hozzá Jakab -, hogy a fészekrakók visszaköltöztetéséhez nem a közös képviselő engedélye szükséges és nem is a Jobbik „riogatása”, hanem a települési jegyző igazolása, az viszont kötelező.

„A Nemzeti Eszközkezelő csak azzal köthet szerződést, akinek szociális rászorultságát a jegyző igazolja. Vagyis a városvezetés - ha akarja - tájékoztathatta volna az eszközkezelőt arról, hogy akiket vissza akarnak költöztetni, azok fészekrakók, azonban úgy tűnik, ezt elmulasztották megtenni” - hangsúlyozta a képviselő.

Jakab Péter emlékeztetett arra is, a Fidesz 2010-ben azt ígérte, soron kívül fogják kilakoltatni a renitenseket Miskolcról. Ehhez képest az idei nyár végéig még mindig csak 12 lakás kiürítését helyezték kilátásba - a több mint kétszázból -, de ez sem történt meg. A politikus azon kérdésére, miszerint mikor lesz az első tényleges kilakoltatás, Kriza Ákos a testület előtt azt válaszolta: a Jobbiknak ezt nem hajlandó megmondani.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában