Helyi közélet

2013.08.29. 19:35

Gyógyhely lett Mezőkövesd-Zsóryfürdő

Mezőkövesd - Koszorút helyeztek el Zsóry Lajos szobránál a kései utódok.

Mezőkövesd - Koszorút helyeztek el Zsóry Lajos szobránál a kései utódok.Ünnepi rendezvénnyel köszöntötte csütörtökön Mezőkövesd-Zsóryfürdő gyógyhellyé nyilvánítását Mezőkövesd önkormányzata. Először koszorút helyezett el Zsóry Lajos szobránál a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben Bernát István, Zsóry Lajos unokája, Vámos Zoltán alpolgármester, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetője, dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Kovács András aljegyző, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. részéről Szobonya Sándor igazgató. Ezt követően az ünnepi esemény a Rózsa Étteremben folytatódott, ahol megkapta Mezőkövesd önkormányzata a gyógyhellyé minősítésről szóló oklevelet.

Hosszú út idáig

Dr. Paller Judit országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a rangos cím elnyeréséhez hosszú út vezetett: 1939-ben olajat kerestek, de meleg vizet találtak Zsóry Lajos országgyűlési képviselő földjén, majd 1940-ben adták át az első medencét. A jeles előd nyomdokain haladva az utódok jól sáfárkodtak az örökséggel. A gyógyhely cím elnyerése után a megőrzése sem lesz könnyű feladat - hangsúlyozta dr. Paller Judit,aki az oklevél átadásával hivatalossá tette az üdülőterület gyógyhellyé nyilvánítását.

Dr. Fekete Zoltán polgármester ünnepi beszédében többek között azt fejtegette, hogy az immár gyógyhely minősítésű Mezőkövesd-Zsóryfürdő üdülőterület nem csupán a fürdőnek és városnak jelent előnyöket, hanem a turisták számára is irányadó lehet. A matyó fővárosban ideális körülmények között nyaralhatnak, pihenhetnek, melynek garanciája a kiváló gyógyvíz, az esztétikus, nyugodt környezet, valamint a tiszta levegő.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában