Helyi közélet

2013.07.15. 14:18

Molnárkalácsos ünnep Borsodnádasdon

Borsodnádasd, Ózd - Borsodnádasd városában 2013. július 12-én pénteken és 13-án szombaton tartották meg a VI. Molnárkalács Fesztivált. A "bemelegítés" pénteken késő délután kezdődött s szombaton reggeltől késő estig zajlottak az események.

Borsodnádasd, Ózd - Borsodnádasd városában 2013. július 12-én pénteken és 13-án szombaton tartották meg a VI. Molnárkalács Fesztivált. A "bemelegítés" pénteken késő délután kezdődött s szombaton reggeltől késő estig zajlottak az események.Fél 12-kor a Magyar Szent Korona másolatának fogadása vonzott sokakat,amit szentmise követett a római katolikus Szent István templomban.A misét Mikolai Vince pápai prelátus celebrálta. A mise után a koronát a Közösségi Házba vitték a hívek és érdeklődők kíséretében, ahol azt a délután folyamán sokan megtekintettek.

A kulturális és egyéb színes,változatos programoknak az általános iskola melletti sportpálya adott otthont. Néhány ezek közül: A Debreceni Lovagi Harcosok bemutatója,az Ózdi Néptánc Egyesület műsora, Kökény Attila koncertje és számtalan más. Íme a nádasdiak népünnepélyének néhány pillanata fotókon >>>

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában