Helyi közélet

2013.05.09. 15:19

Tiltott hely a terasz a bölcsiben

Miskolc - A statikai vizsgálat befejezéséig nem használják a napellenzőket a bölcsiben.

Miskolc - A statikai vizsgálat befejezéséig nem használják a napellenzőket a bölcsiben. Megműtötték és az elvárásoknak megfelelő ütemben gyógyul az a kisfiú, aki kedden délután szenvedett combcsonttörést, amikor egy miskolci bölcsőde faláról leszakadó faldarab ráesett.

Mint megírtuk, hat gyereket szállítottak kórházba a Bokréta utcai bölcsődéből, mert rájuk szakadt a vakolat. Egyikük sérült meg komolyabban, combtörést szenvedett; a többieket elővigyázatosságból szállították kórházba kivizsgálásra, de miután ellátták kisebb zúzódásos, karcolásos sérüléseiket, hazaengedték őket.

Dolgoznak a szakértők

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanújával, ismeretlen tettessel szemben indított eljárást, tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nyomozóhatóság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Munkatársunk a helyszínen megtudta: a gyerekek tavasztól őszig a szabadban, a bölcsőde teraszain alszanak, ahol napellenzőt feszítenek ki a fejük fölé. Kedden is így történt, ám fél három körül a lefektetett gyerekekre omlott az épület külső héjazata. A lapos tetős, kívülről kisméretű mozaiklapokkal borított épületnek a tető és az ablak felső széle közötti területéről hullott le egy másfél négyzetméternyi darab. Egy kéttenyérnyi, 5-10 centiméter vastag cementes törmelékdarab okozta a kisfiú sérülését. A gondozónők azonnal menteni kezdték a kicsiket, értesítették a mentőket, rendőrséget és szóltak a kórházba szállított apróságok szüleinek is.

Földessy Judit, a megyeszékhely bölcsődéi fölött diszponáló Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Központ igazgatója munkatársunk kérdésére elmondta: a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. dolgozói időközben eltávolították a falburkolat meglazult darabjait, és leszedték azt a napellenzőt is, aminek a felfüggesztése közelében leomlottak a fal darabjai.

Nem alszanak a szabadban

Míg a statikai vizsgálat el nem készül, a többi napellenző használatát is megtiltotta az igazgató, és utasítására a gyerekek altatása sem a szabadban történik, valamint a korábban balesetveszélyesnek bizonyult teraszt sem használják.

Mint megtudtuk, a bölcsőde szerdán reggel a szokásos rendben kinyitott. A szülők vihették és vitték is csemetéiket az intézménybe, melynek működésében nem volt fennakadás, tette hozzá az igazgató.

Földessy Judit elmondta még: elégedett kollégáival, akik a rendkívüli helyzetet higgadtan és szakszerűen oldották meg: megnyugtatták a gyerekeket, szülőket, és intézkedtek a mentők, a rendőrség értesítéséről.

ÉM-SZP

Általános állagellenőrzés

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere munkatársunk kérdésére elmondta: a város többi bölcsődeépületének állagát is felmérik, mert hasonló baleset nem ismétlődhet meg. Így is isteni szerencse volt, hogy nem követelt gyermekéletet a baleset, ha csak néhány centiméterrel arrébb lettek volna a fektetők, a falról leszakadt sittdarabok akár halálos sérülést is okozhattak volna


Miskolc - Elrendelték a miskolci gyermekintézmények soron kívüli állagvizsgálatát.

Miskolc – Kéttenyérnyi, több kilós faldarabok hullottak a sziesztázó háromévesekre.

Miskolc – A miskolci Bokréta utcai, Margaréta bölcsődében történt vakolatomlás hírére Dr. Kriza Ákos polgármester azonnal helyszíni szemlét tartott, és szigorú vizsgálatot ígért. Ezt követően a B.-A.-Z. Megyei Kórházban tájékozódott a balesetben megsérült gyermek állapotáról.

Miskolc – Egy gyereket meg kellett operálni, eltört a combcsontja.

Miskolc – Hat gyerek megsérült – úgy tudjuk, egyikük súlyosan, a többiek könnyebben – amikor kedden délután rájuk szakadt a vakolat Miskolcon, a Bokréta utcában található bölcsődében. A gyerekeket éppen altatták, amikor a baleset bekövetkezett. Jelenleg is folyik a rendőrségi szemle a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában