Helyi közélet

2013.05.20. 21:06

Kilenc csecsemőt kereszteltek egyszerre Harsányban

Harsány - Kilenc gyermeket kereszteltek meg egyszerre Pünkösd hétfőjén Harsányban a református templomban.

Harsány - Kilenc gyermeket kereszteltek meg egyszerre Pünkösd hétfőjén Harsányban a református templomban.Többségükben csecsemőket, akik a Református Egyház Miskolci Nevelőszülői Hálózatának keretében nevelkednek.

Török Valéria nevelőszülő lapunknak elmondta: hagyományteremtő céllal szervezték meg a keresztelést. Most minden nevelőszülő elhozta a gondjaira bízott csecsemőket a harsányi templomba, jövőre pedig (szintén pünkösdhétfőn) egy másik templomban szeretnék megtartani a keresztelőt. Valéria jelenleg két csecsemőt nevel, de megkeresztelkedett a 14 éves nevelt gyermeke is, ő természetesen már önszántából.

Megtudtuk, hétfőn 7 kislány és 2 kisfiú lett a református egyház tagja. Közülük a legfiatalabb mindössze egyhetes. Ennek a picurkának Gergelyné Vasas Erzsébet a nevelőanyja. Elmesélte: három saját nagylánya mellett most két csecsemő nevelését is elvállalta. Bár nem könnyű a feladat, de mindig is az volt a célja, hogy ha a saját gyermekei nagyok lesznek, akkor olyan kicsiken próbál meg segíteni, akiket szüleik nem tudnak nevelni. A csecsemők egyébként örökbe adható gyerekek, és addig cseperednek nevelőszülőknél, amíg az örökbefogadás meg nem történik.

A harsányi keresztelést Dávidné Mártha Anita lelkész végezte.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában