Helyi közélet

2013.03.05. 13:26

Mikor épül új az elvett parkolók helyett az Avason?

Miskolc - Tűzoltósági felvonulási terület lett néhány parkoló az Avason, de új – egyelőre – nem épült helyette.

Miskolc - Tűzoltósági felvonulási terület lett néhány parkoló az Avason, de új – egyelőre – nem épült helyette.Nem tudnak parkolni, vagy csak nehezen azok, akik a Középszer, illetve a Testvérvárosok utcában laknak - panaszkodtak lapunknak néhányan. A 2010-es tragikus avasi tűzeset után ugyanis a tűzoltóság ellenőrizte a tűzoltósági felvonulási területeket. Ahol szükséges volt - akár a parkolók terhére is -, tűzvédelmi szempontból kialakították ezt a területet. Erről, illetve arról, hogy az így elvett parkolóhelyeket pótolni is kell, tavaly áprilisban döntött a miskolci testület. De eddig még sem a Testvérvárosokon, sem a Középszer utcában nem történt meg az új parkolók kialakítása. Így ugyanannyi autósra kevesebb hely jut, a közterület-felügyelet és a rendőrség viszont bünteti azokat, akik nem megfelelő helyen parkolnak. Az ott élők szerint ez nem etikus, hiszen az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége lett volna az új parkolók kialakítása - fogalmazott egy autós.

Az önkormányzatnál is érdeklődtünk: Miért nem épültek meg a parkolók? Mikorra épülhet meg és hány darab? Mennyibe kerülne ezek kialakítása?" Dobos Tímea városházi szóvivőtől a következő választ kaptuk: "Dr. Kriza Ákos polgármester személyesen volt az Avason, a Testvérvárosok útján, ahol a lakók elmondták neki is, hogy kevés a parkoló, illetve mindenki azt szeretné, ha közvetlenül a háza előtt tudna megállni. Ez azonban nem biztos, hogy megvalósítható. Ennek ellenére a Testvérvárosok útján 53 parkoló szerepel a tervben, melynek költsége 16 millió forint. Itt még a tűzoltósági felvonulási terület kialakítása sem történt meg. Miskolc város törvényi kötelezettségnek tett és tesz eleget a tűzoltósági felvonulási területek kialakításával. Ennek megfelelően - nem kiépített parkoló területén, hanem az út szélén - került kialakításra a felvonulási terület 2012-ben a Középszer úton is. A parkoló megépítésével kapcsolatban döntött a közgyűlés, megkezdődött a tervezés és engedélyezés folyamata. Az idei költségvetés elfogadása után ütemezi a Városüzemeltetési Osztály a tervezett feladatokat. A tervekben 41 parkoló kialakítása szerepel, melynek költsége 10 millió forint."

A tavaly elfogadott tervezet szerint az idén Bulgárföldön, a Dorottya és a Könyves Kálmán utcákban is építenek parkolókat a felvonulási terület elvétele miatt. Ez megvalósul? "A Bulgárföldön a Dorottya utcában és a Könyves Kálmán utcán 11-11 parkoló kialakítása szerepel a tervben" - kaptuk a választ.

Azt is megtudtuk: a tervek szerint a Középszer utca 2-96. szám és a Középszer 7-17. szám, valamint a Testvérvárosok 28-38. szám előtt kellene megépíteni a parkolókat. A kivitelezés úgynevezett ferdebeállókkal történne, a járda terhére.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában