Helyi közélet

2012.12.30. 10:39

Tetten érték a fatolvajt - Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 29-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 29-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában nyolc főt vettek szabálysértési őrizetbe.

Szombaton este Szakáld belterületén a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa tetten ért és a helyszínen visszatartott egy fatolvajt. A kiérkező kollégák előállították, majd őrizetbe vették a 21 éves helybéli, engedély nélküli fakitermelőt. Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei ugyancsak két fatolvajjal szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó intézkedést.

Emellett az encsi egyenruhások egy rongálást elkövető férfivel, míg miskolci és ózdi kollégáik összesen további három „bolti szarkával” szemben foganatosítottak hasonló kényszerintézkedést.

Rács mögé került szombaton délután Miskolcon az a férfi is, aki kerékpárjával előbb ittasan vett részt a közúti forgalomban, majd a vele szemben intézkedő rendőröket trágár szavakkal illette. A másokban megbotránkozást és riadalmat keltő, kihívóan közösségellenes, 51 éves helyi garázda kis idő elteltével a Miskolci Rendőrkapitányság fogdájában találhatott „megnyugvást”.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap egy könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Szombat reggel nyolc órakor Mezőkövesd belterületén egy női járművezető fehér színű személygépkocsijával nem biztosított elhaladási elsőbbséget a STOP táblával védett kerékpár úton közlekedő kétkerekűnek, minek következtében összeütköztek és a biciklis felborult. A balesetet követően a helyszínen a 32 éves helybéli kerékpáros nő személyi sérülést nem említett a jármű vezetőnek, hanem szóban megegyeznek a kártalanításról, az általuk megbeszélt időpontban azonban az autós nem jelent meg.

A közlekedési balesetet a pórul járt biciklis utólag lakásáról jelentette a rendőrségre, az ügyeletes orvos a kerékpárosnál nyolc napon belül gyógyuló, könnyű térdsérülést állapított meg.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában