Helyi közélet

2012.12.01. 13:19

Nagy Albertnek két igen, egy nem

Miskolc - A szakmai bizottság igen, a kulturális bizottság viszont nem támogatja Nagy Albertet.

Miskolc - A szakmai bizottság igen, a kulturális bizottság viszont nem támogatja Nagy Albertet.Szerdán a szakmai bizottság, csütörtökön a miskolci önkormányzat kulturális bizottsága véleményezte a szimfonikus zenekar igazgatói posztjára pályázó egyetlen jelölt, Nagy Albert pályázatát. Az utóbbi érdekes eredménnyel végződött. Molnár Pétert (KDNP), a bizottság elnöke annyit árult el portálunknak, hogy a tartózkodók magas száma miatt nem támogatja a bizottság Nagy Albert pályázatát. Más forrásból azonban megtudtuk, hogy a 9 tagú bizottságból csak a szocialista és a jobbikos képviselők szavaztak a jelölt mellett, a Fidesz-KDNP frakció tartózkodott.

Merőben más véleménye volt a szakmai bizottságnak. Itt a tagok egyhangúlag támogatták a pályázót. A szakmai bizottság 4 tagját az Előadó-művészeti Iroda delegálta, 1 főt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2 főt a Miskolci Szimfonikus Zenekar, és szintén 2 tagot a város.

Az igazgatói posztra eredetileg két pályázat érkezett. A másik Urbán Beatrix Zitáé volt, de pályázata nem felelt meg a formai követelményeknek, így őt kizárták. Mint arról beszámoltunk, kedden a zenekar tagjai szimpátiaszavazást rendeztek, melynek végén kiderült: a 90 zenekari tagból 75-en Nagy Albertet szeretnék az igazgatói székben tudni. A jelölt sorsáról decemberben dönt a miskolci közgyűlés, mely nem köteles elfogadni a bizottságok és a társulat javaslatát.


Miskolc - Változásokra és nyitottságra van szüksége a zenekarnak a fejlődéshez, mondta az igazgatójelölt.

Miskolc - Nagy Albertet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar fagottosát látná szívesen a társulat a zenekar igazgatói posztján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában