Helyi közélet

2012.10.15. 09:32

Utcai fegyveres rablás Miskolcon - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 14-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 14-én is több esetben történt rendőri intézkedés.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Patrik 19 éves miskolci lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2012. október 14-re virradóra Harsány községben több, fiatalból álló társaság is szórakozott, akik közel azonos időben tartottak hazafelé. Ennek során egy helyi 20 éves fiatalember összeszólalkozott egy kisebb csoporttal. A vita hevében egyikük, H. Patrik a késével olyan súlyos sérüléseket okozott a sértettnek, hogy a férfi kórházba szállítása közben életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság H. Patrikot őrizetbe vette, egyben kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Eljárás indult felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves emődi férfi ellen. Miskolcon az Irma úton 2012.10.14-én 23.30. óra körüli időben az elkövető odalépett egy 27 éves ongai lakoshoz és egy késsel megfenyegette, hogy adja át a kezében tartott mobiltelefont. A sértett ennek a fenyegetésnek a hatására átadta a készüléket. A rendelkezésre álló személyleírás, és az azonnalos rendőri intézkedéseknek köszönhetően az elkövetőt a helyszín közelében egy órán belül a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az elmúlt 24 órában kettő könnyebb sérüléssel járó közlekedési baleset történt az Edelényi és az Encsi rendőrkapitányság illetékességi területén. Ezeken túlmenően két anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Egy motoros rendőrjárőr vasárnap délután szolgálatellátása során az Újgyőri főtér körforgalmában közlekedett, Diósgyőr irányába. A sárgára váltó közlekedési lámpánál fékezett és megállt. A mögötte haladó autós azonban mindezt későn észlelte és nekiütközött a motorosnak, aki felborult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában