Helyi közélet

2012.10.19. 12:30

Nézőpont: Avasi vonulászás

<em>Magam is szívesen vonultam volna, akár a jobbikosokkal, akár a Demokratikus Koalícióval, vagy éppen a cigány kisebbségi önkormányzattal. Jó időben, jó levegőn, indián nyári hangulatban kellemes egy közös séta. Mindegy, melyiküket választom. Bár elveik különbözőek, úgy hiszem, mindannyian egyet akarnak: élhető nagyvárosi lakótelepet</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Magam is szívesen vonultam volna, akár a jobbikosokkal, akár a Demokratikus Koalícióval, vagy éppen a cigány kisebbségi önkormányzattal. Jó időben, jó levegőn, indián nyári hangulatban kellemes egy közös séta. Mindegy, melyiküket választom. Bár elveik különbözőek, úgy hiszem, mindannyian egyet akarnak: élhető nagyvárosi lakótelepet. Szántó Rita jegyzete.Egy olyan környezetet, ahol senkinek senkitől nem kell tartania, és számkivetettekké válnak a deviánsok, mások életét megkeserítő lakók. Legyenek azok bármilyen bőrszínűek.

Önkormányzati, hatósági tennivaló az antiszociális személyek kiszűrése, eltávolítása és megrendszabályozása. Ezért azt gondolom, vonulászással, tüntetésekkel és figyelemfelkeltő demonstrációkkal csak pillanatnyi félelmet kelthetünk egymásban. Viszont arra jó, hogy a tömegek mozgósításával, egymás szembeállításával kampányolhatunk egy jó nagyot, hizlalhatjuk a szekértáborunkat, de a kriminalisztikai problémákat sosem szüntetjük meg.

Mi lenne, ha a tüntetők vezetői, képviselői egy asztalhoz ülnének, hogy nyíltan, őszintén demonstrálják: céljaik nem sokban különböznek. Deklarálnák, hogy túl vagyunk a szelíd és békés útkeresésen. Csődöt mondott a makarenkói nevelési szisztéma az antiszociális bérlők megszelídítésére. A jog eszközeivel holnaptól rendet vágnak az Avason. Mert ugye mindannyian ezt akarják. A jobbról és a balról vonulók egyaránt. Akkor meg minek is keresztezik egymás útját …? 


Miskolc - Kíváncsiak voltunk rá, van-e valamilyen hozadéka a szerdai politikai felvonulásoknak?

Miskolc - Szerdán Miskolc a demonstrációk városa volt, kollégáink mind három megmozdulásról a helyszínről tudósítottak. Nézze meg Ön is a felvonulásokon készült fotókat és videókat!

Berlin, Brüsszel, Prága, 2012. október 18., csütörtök (MTI) - A Der Spiegel című német hetilap a szerdai miskolci tüntetésekről közölt beszámolót az internetes kiadásában.

Miskolc - „A roma-kérdés napirendre tűzése nem halogatható tovább. ”

Miskolc - Jöttek, szóltak, elvonultak. Atrocitások nélkül zajlottak le a szerdai tüntetések Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában