Vonulás után az Avason

Akt.:
Vonulás után az Avason
Vonulás után az Avason
Miskolc – Kíváncsiak voltunk rá, van-e valamilyen hozadéka a szerdai politikai felvonulásoknak?

Csütörtökön délelőtt a lakótelepen sétálva több emberrel is beszélgetett munkatársunk, akik véleménye már abban is eltért, milyen is a közbiztonság a lakótelepen.

Egy neve elhallgatását kérő férfi azt mondta, szerinte nem történik több bűncselekmény Miskolc tetején, mint másutt a városban (ezt a rendőrségi statisztikák is alátámasztják), gondok inkább a régebben itt élők és a fészekrakók közötti szociokulturális különbségekből adódnak: ez utóbbiak nincsenek tekintettel másokra, az életvitelüket nehéz tolerálni, de ez ellen a rendőrség aligha tehet bármit is.

Évtizedek óta az Avason

Balogh Jutka 33 éve él az avasi lakótelepen. Mivel 26 és fél évig villamosvezetőként dolgozott, gyakran járt haza késő éjjel, de nem érezte veszélyesnek a környéket, a biztonságérzete azonban az elmúlt két-három évben csökkent. Lánya ezért költözött hozzá, hogy párja halála után ne legyen egyedül. A szerdai rendezvényről elmondta: kicsit tartottak tőle, hogy balhé lesz. A kisebb üzletek már kora délután bezártak, és aki tehette, nem ment ki az utcára, ő is szabadságot vett ki. Szerdán este, amikor a kiskutyáját levitte sétálni, feltűnt neki, hogy sokkal kevesebb a zajos csoportosulás az utcán, mint átlagos estéken, amikor csak óvatosan meri megközelíteni ezeket társaságokat – bár mint mondta, őt még nem érte inzultus. „Bár olyan békességben élhetnénk mint régen!”, tette hozzá.

Az egyik trafikárut és palackozott italokat forgalmazó kisbolt vezetője szerint sem hoz változást egy ilyen felvonulás. Neki inkább kára, mint haszna származott belőle, mert a vásárlói nem mertek lemenni a boltba.

Palicz József sem reménykedik abban, hogy egy-két felvonulás hatására megváltoznak a dolgok az Avason. Mint mondta, a fészekrakók ettől még nem fogják fizetni a rezsit.

ÉM-SZP


Demonstráció Miskolcon fotókon és videókon

Miskolc – Szerdán Miskolc a demonstrációk városa volt, kollégáink mind három megmozdulásról a helyszínről tudósítottak. Nézze meg Ön is a felvonulásokon készült fotókat és videókat!

Fidesz: “Akik tegnap masíroztak, ma hallgatnak”

Miskolc – Ki hiszi el a MSZP-nek, hogy ők csakugyan elítélik a tüntetéseket? – kérdezi többek között a szerdai demonstrációk kapcsán Dr. Kiss János, a Fidesz miskolci képviselőcsoportjának frakcióvezetője.
Miskolc – A miskolci szocialisták úgy vélik, hogy a Fidesz vezetői semmit nem tettek a fészekrakó probléma megoldása érdekében.

Jobbik: “A magyar összetartozás szimbóluma lett a menet”

Miskolc – Miként értékeli a szerdai miskolci demonstrációkat? – kérdeztük a pártokat (a Fideszt, az MSZP-t, Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot) és Miskolc polgármesterét. Elsőként a Jobbik foglalta össze gondolatait.
Miskolc – „A roma-kérdés napirendre tűzése nem halogatható tovább. ”
Miskolc – Fájó szívvel figyeltem a tegnapi nap történéseit, és arra gondoltam, hogy felelőtlen, magukat politikusoknak nevező emberek pár óra alatt tették tönkre mindazt, amit két év alatt a miskolciakkal közösen felépítettünk. Ígérem: azon leszünk, hogy ezt a politikai haszonlesők által kialakított negatív képet újra visszafordítsuk – Miskolc polgármesterének a közleménye.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .