Helyi közélet

2012.10.12. 12:29

Mire költik majd a 900 milliót?

Miskolc - Készül a városi és elővárosi kötöttpályás közlekedési rendszer fejlesztésére a tanulmány.

Miskolc - Készül a városi és elővárosi kötöttpályás közlekedési rendszer fejlesztésére a tanulmány.Legyen-e észak-dél irányban is villamos? Összekösse-e villamosvonal a Tiszai pályaudvart és az egyetemet? Lehet-e az észak felől érkező vasutakat elővárosi közlekedéssé alakítani a régi sínek felhasználásával? Többek között ezekre a kérdésekre próbált választ találni a miskolci városvezetés nem sokkal hivatalba lépésük után. Arról tavaly év elején írtunk, hogy a város 900 millió forintot nyert egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. Többször is kérdeztük a hónapok során, hogy hol tart a munka, de mindig azt a választ kaptuk, majd később nyilatkoznak. Mivel úgy tudtuk, az idén augusztus 1-jéig el kellett készülnie a tanulmánynak, újra érdeklődtünk Dobos Tímeától, a miskolci önkormányzat szóvivőjétől.

Nem tudni, mit terveznek

Most megtudtuk, a „városi és elővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési rendszerek fejlesztése Miskolcon és térségében” névre hallgató projekt támogatási szerződését 2011. július 7-én írták alá, eszerint az eredeti befejezési határidő ez év december 31-e volt. Ám kiderült, a részletekről nem tudhatunk meg semmit, azt sem, hogy pontosan mely kérdésekre keresi majd a választ a tanulmány.

– Mivel folyik egy közbeszerzési eljárás, a tervekről sem beszélhetünk – mondta a szóvivő. A megvalósíthatósági tanulmány készítőjét választják ki épp nyílt közbeszerzés útján, a közbeszerzési dokumentáció pedig minőségbiztosítási eljárás alatt van a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közbeszerzéseket felügyelő osztályán .

„Az eredményes eljárást követően a vállalkozói szerződés aláírásától számított 12 hónap lesz a projekt vállalkozó általi befejezési határideje”, mondta még Dobos Tímea. Annyit a szóvivő megjegyzett, a 900 millió forintba nem csak a tervek elkészítése, hanem valamely elemének a megvalósítása is benne foglaltatik.

ÉM-HM


eszak | 2011.04.28 09:43

Miskolc – Több mint 900 millió forintot kapott a kötött pályás közlekedés, valamint az elővárosi közlekedés megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére Miskolc.

eszak | 2011.04.27 20:18

Miskolc – A Vasgyár problémáira keresték a megoldást szerdán Miskolc civil szervezetei.

eszak | 2011.04.22 13:16

Miskolc – Észak-déli villamos járat is indulhat Miskolcon, felmérik, hogyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában