Helyi közélet

2012.10.17. 14:56

Demonstráció az Avason - A polgármester szerint nem demonstrálni kell

Miskolc - Kriza Ákos elítéli az avasi demonstrációkat. Szerinte nem ez a megoldás.

Miskolc - Kriza Ákos elítéli az avasi demonstrációkat. Szerinte nem ez a megoldás.„Elkeserítő, hogy ezt a szép időt egyesek arra használják, hogy politikai menetet szervezzenek az Avason, és háborogjanak”, fogalmazott Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szerdán kora délután, még a demonstrációk kezdete előtt. Úgy folytatta: ez egyáltalán nem tesz jót Miskolcnak, és a városban élőknek, akik keményen küzdenek azért, hogy megfelelő életszínvonalon tudjanak élni. A polgármester ezután egy Avason élő hölgy leveléből idézett, aki azt írta, bár a lakótelepen szembe kell nézni némi kellemetlenséggel, de nincs szükség külső beavatkozásra, indulatok szítására.

Kriza Ákos elítélte a Jobbik tüntetését, melynek tagjai „Szebb jövőt” kiabálva masíroznak. „Így nem lehet szebb jövőt teremteni” – vélekedett a polgármester. A Demokratikus Koalíció demonstrációját pedig érthetetlennek nevezte, mert mint fogalmazott, 8 évük volt arra, hogy megteremtsék a közbiztonságot, ezzel szemben a szocialista kormányzás alatt kriminalizálódott a helyzet az lakótelepen. A „fészekrakós” ügyek jelenleg is a bíróság előtt vannak, tett hozzá.

Kiürítették

Vázolta: összesen 273 „fészekrakós” lakás van az Avason, közülük a jelenlegi városvezetés az elmúlt két évben 48-at ürített ki. A megoldás pedig ezen lakások közösségi tulajdonba vétele lesz.

A polgármester hozzátette: az elmúlt években a város vezetése sokat tett Miskolc közbiztonságának a javításáért: megerősítették a közterület-felügyeletet, rendőrpárok járják Miskolc utcáit, lovas mezőőrök felügyelnek a rendre a külterületeken, és elindították a problémás városrészek folyamatos ellenőrzését. „Rend volt, rend van és rend lesz Miskolcon” – zárta a sajtótájékoztatót Kriza Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában