Helyi közélet

2012.10.18. 09:28

Avasi menet: gond nélkül zajlottak a tüntetések

Miskolc - Jöttek, szóltak, elvonultak. Atrocitások nélkül zajlottak le a szerdai tüntetések Miskolcon.

Miskolc - Jöttek, szóltak, elvonultak. Atrocitások nélkül zajlottak le a szerdai tüntetések Miskolcon.A sort a Demokratikus Koalíció kezdte a Csabai kapu félpályás lezárásával. Majd a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat indult az avasi posta elől, egészen a Szinva teraszig. Délután 5-kor pedig a Jobbik kezdte a demonstrációt.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította a helyszínt, még a tízemeletesek tetején is biztonságiak voltak.

Dr. Kriza Ákos polgármester a tüntetések kapcsán azt mondta: „Azoknak, akik most vonulnak, és az Avast politikai játszótérré változtatják nem az emberek biztonságérzete a fontos, hanem a politikai támogatás megszerzése.”

A Jobbik tüntetésen beszédet mondott Vona Gábor pártelnök, többek közt azt: nem tartja magát rasszistának. „Magyarországon nem cigánygyűlölet, hanem magyargyűlölet van, mert azt a cigány embert, aki Magyarországot tekinti a hazájának, azt ő a testvérének tekinti” - fogalmazott.

Váradi Gábor, a miskolci cigányönkormányzat elnöke pedig megdöbbentőnek tartotta, hogy dr. Kriza Ákos szerdai nyilatkozatában azt mondta, hogy a fészekrakókat az Avasról ki kell söpörni.

A DK rendezvényén pedig Molnár Csaba országgyűlési képviselő is beszélt arról: „Az Avas nem a bűn és a rossz városa.” A DK szónokai szélsőjobboldali veszélyről és a Fidesz felelősségéről beszéltek.

Az útlezárások az MVK járatait is érintették. Információink szerint kisebb késések voltak, fennakadás nem.

ÉM-NSZR


Miskolc - Rendbontás nélkül zajlott le a Jobbik avasi fáklyás felvonulása.

Miskolc - Szerdán a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat felvonulással egybekötött demonstrációt tartott Miskolcon.

Miskolc - Kezdetben félszázan voltak a Demokratikus Koalíció (DK) tüntetői, majd az Avason kétszázra nőtt a számuk.

Miskolc - A szerdai tüntetésre mindhárom szervezet - a Jobbik, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat is - igyekezett mozgósítani tagjait, szimpatizánsait. Volt, amelyiknek jobban, volt, amelyiknek kevésbé sikerült.

Miskolc - Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem szeretné a szőnyeg alá seperni a problémákat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában