Demonstráció az Avason – A rendőrség nem adott információt a létszámról

Akt.:
Demonstráció az Avason - A rendőrség nem adott információt a létszámról
Demonstráció az Avason - A rendőrség nem adott információt a létszámról
Miskolc – A szerdai tüntetésre mindhárom szervezet – a Jobbik, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat is – igyekezett mozgósítani tagjait, szimpatizánsait. Volt, amelyiknek jobban, volt, amelyiknek kevésbé sikerült.

A Demokratikus Koalíció tüntetése lassan indult be, eleinte öten várakoztak a félpályás útlezárás mellett, majd a 3 órási indulásra félszázra nőtt a tüntetők száma. A Fényi Gyula téren pedig már kétszázan hallgatták a párt szónokait.

A Jobbik szimpatizánsai már fél négykor gyülekeztek a Platán előtt. Mire a műsor és a vonulás megkezdődött – becslésünk szerint – 1500-an lehettek a demonstrálók.

Hasonlóan nagy létszámban vonult a cigány önkormányzat is, legalábbis a szervezők szerint. Mint mondták: 1200-an vettek részt a rendezvényen. Portálunk szerint csupán feleannyian lehettek.

A megyei rendőr-főkapitányságtól is szerettük volna megtudni, mennyien voltak egy-egy helyszínen, de nem adtak erről információt, azt mondták, kérdezzük a szervezőket.

ÉM-NSZR