Helyi közélet

2012.09.21. 14:08

Politikai nyomás vagy kötelességtudat?

Miskolc - Továbbra is politikai vita középpontjában a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztása.

Miskolc - Továbbra is politikai vita középpontjában a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztása. Soós Attila, a miskolci közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetőhelyettese sajtótájékoztató keretében a Pápay Sándor Pedagógiai Műhely nyilatkozatát idézte, melyben az olvasható: a Földes Ferenc Gimnáziumban valóságos erődemonstrációt tartva jelentek meg a szocialista frakció tagjai és tisztségviselői az iskola véleménynyilvánító szavazásán. Soós Attila hozzátette: „a tantestület politikai nyomás alatt, és vélhetően szintén hívatlan kamerák kereszttüzében kezdett el dolgozni. Kiss János fideszes frakcióvezető mindezt azzal egészítette ki: a szociálisták nem értik, hogy a fenntartónak joga van az igazgató személyével kapcsolatos döntést hozni, de nincs joga a tanárokra nyomást gyakorolni.

Földesi Norbert az MSZP-frakció vezetője az üggyel kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Mint írja, a szocialista frakció tagjainak egy része azért vett részt a jelöltek meghallgatásán, mert egy ekkora horderejű ügyben elvárható, hogy a képviselők tájékozottak legyenek, és saját tapasztalataik alapján, a jelöltek meghallgatásával hozzák meg döntésüket. Az MSZP képviselői törvényesen, képviselői jogukkal élve, a választópolgárok érdekében jártak el. Hozzátette: az oktatási bizottság minden tagja névre szóló meghívót kapott a szavazásra.

ÉM


Miskolc - Az új fenntartóra hagyná a Földes Ferenc Gimnázium új igazgatójának megválasztását a miskolci önkormányzat oktatási bizottsága.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában