Helyi közélet

2012.09.02. 11:37

A gyógytornász, aki „civilben” fest

Miskolc - „Ha öreg leszek, festő leszek” - gondolta Veronika. Nos, még csak negyvenéves, de teljesült az álma...

Miskolc - „Ha öreg leszek, festő leszek” - gondolta Veronika. Nos, még csak negyvenéves, de teljesült az álma...Bár mindig is szívesen foglalkoztam kézügyességet követelő dolgokkal: rajzolással, hímzéssel, goblein-varrással, és nagyon szeretek sütni, szép tortákat sütni, a festéssel csak valamivel több mint egy éve foglalkozom komolyabban. Jóllehet már gyermekkoromban azt hajtogattam: ha öreg leszek, festő leszek - mondja Kalotay Veronika, a Megyei Kórház gyógytornásza.

Találkozás egy „igazival”

- Egy véletlen folytán találkoztam egy emberrel, akiről megismerkedésünket követő egy hónap múlva - amikor megmutattam neki addigi munkáimat - kiderült: egy igazi festőhöz van szerencsém. Ő a szárnyai alá vett, sokat tanulok tőle. Mostanra eljutottam odáig, hogy már heti két olajkép kikerül a kezem alól. Újabban pasztellel is próbálkozom, s természetesen tanulmányokat is készítek, s folyamatosan bővítem az anatómiai ismereteimet is. Mindent szívesen, örömmel festek, de a legtöbb képemen a lovak, virágok, természeti tájak, madarak jelennek meg. Természet után festek, de akad kivétel: a legutóbbi képem például egy, a régi Kis-Avast ábrázoló fotó után készült.

Kiváltaná a másodállást

Veronika főállása mellett a házi gondozószolgálatnál dolgozik, mellékállásban. Szeretné, ha eljutna oda: a képeiből szerzett jövedelemből ez utóbbit kiválthatná, hogy több ideje maradjon a festésre.

- A képek elképzelése, megrajzolása, megfestése időt kíván, de amit szívből, szeretettel végez az ember, minden fáradtságot megér. Feltölt pozitív energiával, erővel s amikor festek, megáll az idő - mondja. - Ráadásul segít a mindennapok terheinek viselésében is, megóv a „kiégéstől”, s a környezetemnek is örömet szerzek általa - mondja Veronika, aki egyedül neveli 15 éves kislányát, aki kicsi kora óta roppant céltudatosan - nem festőnek: állatorvosnak készül.Veronika új alkotásait mindig megosztja a kollégáival: felkerülnek az osztály falára.

- Sokan szeretik a képeimet, tetszetősnek tartják a stílusomat, amely a naiv festőkre jellemző egyszerűséget és tisztaságot is visszatükrözi.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában