Helyi közélet

2012.08.29. 08:44

Tájékoztatás csak a döntések után várható

Borsod-Abaúj-Zemplén - Elmaradtak a nagyobb feszültségek, szögezi le az államtitkárság, amire magyarázattal is szolgál.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Elmaradtak a nagyobb feszültségek, szögezi le az államtitkárság, amire magyarázattal is szolgál.

Részletek az egészségügyi szerkezetátalakítással kapcsolatos kérdéseinkre küldött államtitkársági levélből: „A nagyobb feszültségek elmaradását szolgálhatta az is, hogy a nehézségek ellenére is idehaza kitartó orvosaink és a szakdolgozóink éppen most részesültek visszamenőlegesen héthavi bérfejlesztésben, és a 2013. évi költségvetés júliusban elfogadott sarokszámai is biztosítanak lehetőséget e folyamat folytatására...”

Problémák és korrekciók

„Folyamatosan történik a területi beosztásra, a betegutakra vonatkozó tapasztalatok értékelése, elemzése, az észlelt problémák korrekciója a GYEMSZI és az OTH bevonásával. Továbbá az egészségügyi szolgáltatók személyi és tárgyi feltételeit meghatározó a szakmai minimumfeltételeket rögzítő jogszabály pontosítása is megjelenés előtt áll...” - ígérik.

Előre nem ígérhető!

„A vezetők kinevezésével kapcsolatban hangsúlyozzuk: a főigazgatói álláshelyek nyilvános pályázat útján kerülnek betöltésre, melynek eredményére vonatkozóan előre semmilyen nyilatkozat nem tehető, illetve ígéret nem adható. A vezetői álláshelyekről az államtitkárság döntést követően ad tájékoztatást” - szögezik le végül.

Egy a biztos nem pályázó

Újabb három, megyénkbeli kórház igazgatói/ügyvezetői, illetve gazdasági igazgatói posztjára írtak ki pályázatot. Ezek: a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft., az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet, valamint a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház. Korábban megírtuk: a jelenlegi kórházigazgató/ügyvezető közül dr. Tóth László (Miskolc) és Daher Pierre (Edelény) természetesnek tartják, hogy élnek a pályázat lehetőségével. A gazdasági igazgatók közül Garáné Magyar Katalinról (Miskolc) ugyanezt tudtuk meg. Bartók Gábor (Edelény) akkor még nem döntött, dr. Illésné Szilágyi Szilvia (Sátoraljaújhely) pedig mint mondta, a vezetőtársaival szeretne ez ügyben egyeztetni (az igazgató éppen szabadságon volt).

Most újab kört futottunk, amelynek eredményeképp megtudtuk: az edelényi gazda- sági igazgató, Bartók Gábor nem pályázik. A sátoraljaújhelyi kórházigazgatót és az ottani gazdasági igazgatót - folyamatos egyeztető tárgyalásuk miatt - tegnap egész nap nem tudtuk elérni.

ÉM-SzK

 Nem tudhatjuk...

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól továbbra is választ remélünk a következő kérdésekre:

Mikor viszik a kormány elé a javaslatot (amennyiben van ilyen) a három észak-borsodi kórház közös igazgatás alá vonásáról?

Benne van-e a tervekben a sátoraljaújhelyi kórháznak a nyíregyházi pólushoz való csatolása?

Mik a tervei a kormánynak a MISEK-kel, szerepel-e közöttük a Szent Ferenc Kórház „átcsatolása”?

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttek be eddig a területi beosztásra, a betegutakra vonatkozóan; miben várható korrekció, miben nem? Milyen megoldások jöhetnek szóba?

 


Borsod-Abaúj-Zemplén - Az egészségügy struktúra-átalakítással kapcsolatos kérdéseinkre kedden válaszolt az államtitkárság.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában