Helyi közélet

2012.08.30. 14:18

Kresz totó motorosoknak

Lezárult a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online "motoros KRESZ-TOTÓ-ja".

Lezárult a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online "motoros KRESZ-TOTÓ-ja".Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2012. eddig eltelt időszakában összességében 6 százalékos balesetszám csökkenésről beszélhetünk, és a halálos kimenetelű balesetek esetében is kedvező tendencia tapasztalható - nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. - Az ittas állapotban balesetet okozók száma csökkent ugyan az előző évi adatokhoz képest (-11,3 százalék), de az összes balesethez viszonyított 12,3 százalékos arány viszont még mindig magasabb az országos átlagnál (10,64 százalék). A személyi sérüléssel járó balesetek bekövetkeztének legfőbb okaiban említésre méltó változás nem történt. A balesetek 39 százalékának a hátterében a sebesség nem megfelelő megválasztása áll.

"Motoros KRESZ-TOTÓ"

Kiderült az is, hogy a motorkerékpárosok, valamint a „segédmotorosok” által okozott balesetek azonban – a szezon végéhez közeledve – sajnos emelkedést mutatnak. Éppen ezért a jövőre nézve változatlanul kiemelt feladata a rendőrségnek ezen közlekedő réteg szabályos közlekedésének elősegítése.

- Fokozottabb védelmüket szem előtt tartva, az általuk okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében egy-egy KRESZ-TOTÓ kitöltésével szeretnénk felhívni a figyelmet a közlekedés szabályaira. - tette hozzá dr. Lovassyné Németh Mária. - A vetélkedőt az Inform Média Kft. internetes hírportáljával, a Borsod Online közösen szeptember elején kívánjuk lebonyolítani - a közelmúltban lezajlott, és eredményesnek kerékpáros KRESZ-TOTÓ mintájára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van érdeklődés az ilyen jellegű „szellemi tornára”.

A díjakat a két első helyezettnek a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlja fel.

Az első fordulóban motorosok, a másodikban a segédmotorral közlekedők mérhették fel tudásszintjüket.

Játékunk nyertesei:

Motorkerékpár - Kolozsvári Krisztián, Miskolc

Segéd-motorkerékpár - Bárány Dénes, Bükkaranyos

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában