Helyi közélet

2012.08.04. 13:14

Bence vehette át az adományt

Miskolc - Rakaczki Bencét kiengedték a kórházból, így ő is találkozhatott a szurkolókkal.

Miskolc - Rakaczki Bencét kiengedték a kórházból, így ő is találkozhatott a szurkolókkal.A DVTK labdarúgócsapatának fiatal kapusát, Rakaczki Bencét, akit leukémiája miatt heteken át kórházban kezeltek, tegnap hazaengedték, így a péntek estét már otthonában, családja körében töltötte. Minderről a sportoló édesapja, Rakaczki János tájékoztatta portálunkat, akit az ügyben kerestünk, hogy megtörtént-e a múlt pénteki meccsen a szurkolók által gyűjtött adomány átadása.

– Itt voltak a fiúk, egy nagyon szép összeget kaptunk, amit ezúton is köszönünk mindenkinek, akinek része volt ebben – mondta Rakaczki János. – Az adomány átadásakor Bence is jelen volt, hiszen őt – kissé számunkra is meglepetésszerűen – pénteken hazaengedték az orvosok. Ezzel egy négy hetes kórházi kezelés után van ismét itthon, vagyis összesen nyolc hetet töltött el eddig a kórházban. A jövő héten vérvételre még vissza kell mennie, és ennek eredményétől függ az, hogy mi vár rá az elkövetkező hetekben.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Bajtársak szurkolói csoport és Fórumfoci TEAM szervezte akcióban, a meccsen 695 ezer forint gyűlt össze, ennek a 20 százalékát a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványhoz utalták át, a többit, illetve a Bajtársak által hozzátett pénzösszeget Bence kapta meg tegnap.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában