Helyi közélet

2012.07.04. 13:18

Leérettségiztek a „digitális” középiskolások is

Miskolc - A Digitális Középiskola kedden tartotta tanévzáróját: sikeres évet zártak.

Miskolc - A Digitális Középiskola kedden tartotta tanévzáróját: sikeres évet zártak.A Digitális Középiskola esélyegyenlőséget javító program, amely 2003 szeptemberében indult megyénkben. A program kísérleti szakasza 2007-ben lezárult, azóta normatíva alapján finanszírozott, bejegyzett gimnáziumi képzésként működik a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A Digitális Középiskola célja a hagyományos középiskolai képzésből kimaradók érettségihez juttatása.

Azok számára jött létre, akikben megvan a képesség, a fogadókészség és a szándék arra, hogy leérettségizzenek, de hátrányos helyzetük, anyagi vagy például közlekedési nehézségeik miatt a hagyományos struktúrában erre nem volt vagy nem lenne módjuk – mondta Veres Pál igazgató.

A Digitális Középiskola 51 tananyagát a Földes Ferenc Gimnázium szaktanárai fejlesztették ki. A középiskolai tankönyveket kiegészítő online segédanyagok célja, hogy változatos eszközökkel, a multimédia és az interaktivitás, valamint a hálózati kommunikáció lehetőségeit kihasználva segítsék elő az egyéni tanulást, fejlődést. A Digitális Középiskolából immár a hatodik évfolyam ment ki, eddig közel 300-an szereztek érettségit – mondta Veres Pál igazgató. Hozzátette: az idén is sikeres évet zártak, a tanulók tanulmányi átlaga stabil volt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában