Helyi közélet

2012.07.01. 17:45

Bérmálkozó ifjak Bolyokon

Ózd-Bolyok- Hat pap által celebrált ünnepi szentmisét tartottak az ózd-bolyoki római katolikus templomban domaházi, hangonyi, kissikátori, sajópüspöki és ózdi fiatalok bérmálkozása alkalmából.

Ózd-Bolyok- Hat pap által celebrált ünnepi szentmisét tartottak az ózd-bolyoki római katolikus templomban domaházi, hangonyi, kissikátori, sajópüspöki és ózdi fiatalok bérmálkozása alkalmából.A szentmise kezdetén a bolyoki egyháztanács világi elnökének Heltovics Miklósnénak a köszöntője hangzott el,aki az egybegyültek közül külön is köszöntötte Ficzek László kanonok c.prépost a szentmise főcelebránsát.(Egri Főegyházmegye). Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit Isten kegyelméből ,ezen ünnepi alkalomra fel- újított templomunkban-mondta bevezetőjében a világi elnök majd így folytatta: Öröm látni,hogy a Főpásztor és a felnőtté vált kertesztény hívek egységben vannak. Érezhetővé válik a Szentlélek egyesítő ereje.

Ezek a fiatalok felkészülve várják a Szentlélek ajándékát,hogy életüket formálja és hitükben megerősítse az őket körülvevő,ma különösen erős kisértésekkel szemben vívott küzdelmükben.Értük mondott imánk nyerjen meghallgatást,hogy a bérmálás adományai,a szeretet,a jóság,a bizalom,az alázat és segítőkézség életük során a Krisztushoz vezető úton tartsa őket. Előre is köszönjük Ficzek atyának, a bérmálás szentségének kiszolgáltatását-mondta Heltovics Miklósné. Az ünnepi szentmise végeztével agapéra került sor ahol a "házigazda" Baranyák Béla atya köszöntötte a bérmált fiatalokat. ( A bérmálás-olajjal való megkenés- után az egyház tanítása szerint a hívő mintegy nagykorúvá válik és alkalmas lesz a kapott kegyelmek erejében az apostolkodásra,a hit terjesztésére.) 

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában