Helyi közélet

2012.05.08. 07:45

Megkérdeztük: Hogy sikerült a magyar írásbeli?

Miskolc - Magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák hétfőn. A középszintű érettségit választó diákok a szövegalkotási részben Arany János Tetemrehívás című balladájának elemzése, Karinthy Frigyes „A jó tanuló felel és A rossz tanuló felel összehasonlító elemzése közül választhattak, valamint Camus Pestis című regénye alapján a heroikus életérzés mellett vagy ellen érvelhettek.

Miskolc - Magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák hétfőn. A középszintű érettségit választó diákok a szövegalkotási részben Arany János Tetemrehívás című balladájának elemzése, Karinthy Frigyes „A jó tanuló felel és A rossz tanuló felel összehasonlító elemzése közül választhattak, valamint Camus Pestis című regénye alapján a heroikus életérzés mellett vagy ellen érvelhettek.– Jól sikerült, de azért vannak kétségeim. A szövegértés szerintem könnyebb volt, mint a szövegalkotás. Én az összehasonlító novellaelemzést választottam – mondta az Észak-Magyarországnak Szilárdi Brigitta.

Barátnője, Nagy Patrícia könnyűnek találta az írásbelit, úgy érzi, jól sikerült. Ez annak is köszönhető, hogy sokat gyakorolt az érettségire.

Vizsolyi Ádám is azt mondta, hogy könnyű volt. Úgy fogalmazott: aki a 4 év alatt odafigyelt órákon, az meg tudta írni az írásbelit.

Ádám Júlia nem találta sem túl nehéznek, sem túl könnyűnek a magyart. Csak egy problémája volt: kevésnek érezte az időt a szövegértési feladatokra.

Kolláth Berta minden kérdésre válaszolt, bár nem biztos benne, hogy minden jó is. A Karinthy-novellákat választotta, mert szerinte a többi feladat sokkal nehezebb volt.

Tóth Dorottya könnyűnek találta a szövegértési részt, de mint mondta, voltak becsapós kérdések is. A szövegalkotást pedig azért tartotta könnyűnek, mert ismerős művekről kellett írni.


Miskolc - A magyarral elbírtak a diákok, azt mondták, nem volt túl nehéz.

Miskolc – Az elmúlt hét végén búcsút vettek a végzős diákok iskolájuktól.

Miskolc – Hétfőn reggel 8 órakor elkezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi. A 2012. május-júniusi érettségi vizsgákra 8747 fő jelentkezett megyénkben, akiket 263 vizsgabizottságba soroltak be a vizsgát szervező intézmények.

Kazincbarcika – A korábbi hagyományokat folytatva – az intézményi búcsúztatók mellett – idén is rendeztek városi ballagási ünnepséget Kazincbarcikán.

Miskolc – Együtt ballagtak szombaton a Berze végzősei a félszáz esztendővel ezelőtt végzettekkel.

Borsod-Abaúj-Zemplén – Összeállításunkban az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ballagó középiskolások névsorát közöljük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában