Tarisznyát vettek a vállukra

Akt.:
Tarisznyát vettek a vállukra
Miskolc – Az elmúlt hét végén búcsút vettek a végzős diákok iskolájuktól.

Ballag már a vén diák… énekelte sok ezer végzős diák pénteken és szombaton megyeszerte. Az érettségi előtt álló fiatalok ezzel a hagyományos ballagási dallal búcsúztak el az iskolától, tanáraiktól és a diáktársaktól. Kezükben virágcsokor, vállukon tarisznya, de útravalónak nem csak ennyit kaptak, hanem azt a sok tudást, élményt, közösségi programot is, mely végigkíséri őket egész életútjukon. A végzősöket minden középiskola udvarán ünnepi műsor köszöntötte, majd a 11.-es diákok búcsúztak el tőlük. Az iskolaigazgatók hasznos tanácsokkal látták el a ballagó diákokat, de az valószínűleg minden iskola udvarán elhangzott, hogy a sikert a további kitartó tanulás és munka hozza majd meg. A 12.-es diákok meghatódva búcsúztak, köszönetet mondtak tanárainak, az iskola vezetőinek és természetesen szüleiknek, akik segítették őket abban, hogy minél jobb teljesítményt nyújthassanak az érettségin. A napokban derül ki, mennyit is ér a megszerzett tudás, és hogy elég pontot tudnak-e összegyűjteni a fiatalok az egyetemi, főiskolai továbbtanuláshoz. Az iskolai ünnepségeket családi ebéd vagy vacsora követte, ahol a diákok szüleiknek, rokonaiknak is megköszönhették a sok segítséget, türelmet. Ma már a vizsgatermekben ülnek a végzősök, hisz hétfőn elkezdődtek az írásbeli érettségik.

ÉM-HE


Karinthy és Arany az érettségin

Miskolc – Hétfőn reggel 8 órakor elkezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi. A 2012. május-júniusi érettségi vizsgákra 8747 fő jelentkezett megyénkben, akiket 263 vizsgabizottságba soroltak be a vizsgát szervező intézmények.

Kazincbarcikán is elballagtak…

Kazincbarcika – A korábbi hagyományokat folytatva – az intézményi búcsúztatók mellett – idén is rendeztek városi ballagási ünnepséget Kazincbarcikán.

„Kell még egy szó, mielőtt mennél”

Miskolc – Együtt ballagtak szombaton a Berze végzősei a félszáz esztendővel ezelőtt végzettekkel.

A 2012-es ballagók névsora Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén – Összeállításunkban az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ballagó középiskolások névsorát közöljük.