Helyi közélet

2012.05.16. 18:02

Másod fokon is hét év fegyházat kapott

Debrecen - Benzint öntött volt élettársára és felgyújtotta – később tagadta, hogy ölni akart.

Debrecen - Benzint öntött volt élettársára és felgyújtotta – később tagadta, hogy ölni akart.

Helyben hagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék ítéletét a Debreceni Ítélőtábla dr. Gömöri Olivér vezette tanácsa annak a nyékládházi férfinak az ügyében, akivel szemben az volt a vád, hogy volt élettársát benzinnel locsolta le, majd meggyújtotta, később pedig felrobbantotta az asszony nyékládházi présházát. Koszta János, a táblabíróság szóvivője elmondta: a hétfőn megtartott tárgyaláson kisebb korrekciókat hajtott végre a táblabíróság, de lényegében helyénvalónak találta, s így helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Mint ez év januárjában beszámoltunk róla, hét év fegyházbüntetést és hét év közügyektől eltiltást szabott ki a Miskolci Törvényszék dr. Péter Zoltán vezette tanácsa a volt élettársát felgyújtott férfira különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt. Bár a bűncselekmény büntetési tétele tíz évnél kezdődik, a vádlott arra alkalmatlan eszközzel hajtotta végre a kísérletet, ami miatt gyakorlatilag korlátlanul enyhíthető lett volna a büntetése. Ami miatt a törvényszék mégsem élt ezzel a lehetőséggel, az az a tény, hogy a férfi volt élettársának nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott és a benzinnel leöntés gátlástalan elkövetési módnak számít, ami megbotránkoztatta a közvéleményt. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője fellebbezett, ezért kellett most döntenie a kérdésben a táblának. Az ítélet jogerős.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában