Helyi közélet

2012.03.07. 07:41

Vitték a hírünket: Barlangfürdő, Bükk, Zöld Nyíl

Miskolc - „Szegényes volt Miskolc standja a Nemzetközi Utazás Kiállításon, és idegennyelvű tájékoztatók sem voltak.”

Miskolc - „Szegényes volt Miskolc standja a Nemzetközi Utazás Kiállításon, és idegennyelvű tájékoztatók sem voltak.”

Ezt a véleményt fogalmazta meg egy fórumozó a hétvégi, budapesti rendezvény kapcsán. Kákóczki András, a kulturális osztály vezetője azonban cáfolta ezt: „Nem volt szegényes, határozottan visszautasítom.”

Azt is elmondta, egyedül Miskolc éves turisztikai kiadványából nem volt idegennyelvű változat, mert az nem készült el időre, de pótolják – tudtuk meg. A többi kiadványból, például a szállásadókéból, a Barlangfürdőéből, a tapolcai anyagból, a pisztrántelepesből volt angol nyelvű is – tette hozzá.

Azt is elmondta: a stand elsősorban a Diósgyőri vár jellegzetességére, a várrekonstrukcióra hívta fel az érdeklődők figyelmét. Illetve arra – folytatta –, hogy a felújítás miatt nem maradnak el olyan rendezvények mint például a várszínházi esték, lovagi torna, Edda koncert.

Kákóczki András azt is elmondta, nagy volt az érdeklődés Miskolc iránt. „Voltak visszatérő vendégek, akik a tapolcai barlangfürdőről érdeklődtek, vagy éppen tudták, hogy ott beindult az aquaterápia. De a Bükkről is sokan szerettek volna tájékozódni, vagy éppen arra voltak kíváncsiak, mikor készül el a Zöld Nyíl Miskolcon” – sorolta az osztályvezető.

Hozzátette: az érdeklődés középpontjában a város rendezvényei álltak. Emellett elsősorban a kedvezőbb árfekvésű szálláshelyek, de sokan érdeklődtek a városban újonnan nyílt vagy hamarosan megnyíló szálláshelyek iránt is.

Vitték a MiskolcOn-t

Kákóczki András adatokat is mondott: a négy nap alatt közel 50 ezren keresték fel a kiállítást. Városunk iránt elsősorban a belföldi látogatók érdeklődtek, de sokan kértek tájékoztatást a környező országokból is – tudtuk meg.

„A rendezvény ideje alatt több ezer példány fogyott a MiskolcOn című kiadványból, amely dióhéjban tartalmazza a legfrissebb turisztikai információkat városunkról. Többek között megtalálhatóak benne Miskolc látnivalói, nevezetességei, programjai, térkép a belvárosról és a tömegközlekedési útvonalakról, éttermekről és a szálláshelyekről.

A kiadványt a standon minden érdeklődő személyesen vehette át az Miskolci Önkormányzat Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztályának munkatársaitól. A Barlangfürdőt is üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. képviselői a világhírű miskolctapolcai Barlangfürdővel, illetve a tavaly nyárra megújult gyógyászati részleggel, a Barlang Aquaterápiával kapcsolatosan tájékoztatták a nagyszámú közönséget” – tudtuk meg. Hozzátette: emellett a szakmai napon a Miskolci Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatói is hatékonyan segítették a munkát.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában